2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Stop, Soros: a szervezetek vezetőit is átvizsgálhatják

Hír TV

2018. március 24., szombat 22:40, frissítve: vasárnap 09:26

A Stop, Soros! néven emlegetett törvénycsomag nem adna engedélyt olyan szervezetek működésére, amelyek a migrációt az állam ellenében használnák föl – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton a köztévében.

Ismertette, hogy a törvénytervezet elfogadása esetén vizsgálható volna a külföldről érkező pénzek útja annak kiderítésére, hogy milyen céllal küldték ezeket, és milyen szervezetek kapnák. Utóbbiak vezetőit is érinthetné a törvény alapján az átvizsgálás, például sértettek-e jogot korábban, gyűjtöttek-e illegálisan adatokat, milyen pénzmozgások köthetők hozzájuk.

Figyelembe lehetne venni azt is, hány szervezetre van szükség a menedékkérők ellátásában – tette hozzá. Ilyen célokra – fogalmazott – nincs értelme jelentős hálózatot fenntartani akkor sem, ha a háttérből jól megfizetik őket.

Az államtitkár szerint a törvénytervezetnek nem az a célja, hogy minél többen juthassanak engedélyekhez, hanem az, hogy olyan eredményes és nemzetközileg is elismert szervezetek működhessenek Magyarországon, mint a Máltai Szeretetszolgálat vagy a Vöröskereszt.

(MTI)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!