2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

„Sötétséget” hoztak Tiborczék egymilliárdért

Hír TV

2018. január 22., hétfő 22:24, frissítve: hétfő 22:53

Egymilliárd forintért cserélte le a közterületi lámpákat Kecskeméten az egykor Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios, ám a lakók elégedetlenek, több fényt szeretnének. A fideszes városvezetés egy éve megígérte, hogy szakemberekkel megmérik, elég erős-e a ledes közvilágítás, ám ez azóta sem történt meg.

A helyiek szerint a 2014 nyarán átadott fejlesztést követően veszélyesebb lett gyalog és kerékpárral közlekedni Kecskemét egyik forgalmas átkelőhelyén. A korszerűsített közvilágítás fényét hiányolják. „A közbiztonság szempontjából mindenképpen fontos lenne” – jegyezte meg egy helyi nő.

„Indulásnál húsz-huszonegy lux, ahogy megyünk befelé, egyre csökken, a közepén pedig tizenkettő” – magyarázta a fényerősséggel kapcsolatban Király József MSZP-s önkormányzati képviselő. Kíváncsian várják a Csalás Elleni Európai Hivatal vizsgálatát a kecskeméti közvilágítással kapcsolatban.

„Egy független szakértőnek meg kell vizsgálnia azt, hogy adott esetben sűríteni kell-e a lámpákat vagy a lámpafejeket kell cserélni. Többször felhívtuk a figyelmet, hogy nem jó, hogy most ilyen fényviszonyok mellett közlekedünk. Úgy gondolom, hogy most már a végére kellene járni” – tette hozzá a szocialista politikus.

Falusi Norbert LMP-s képviselő azt nem érti, hogy miért titkosították az Elios több száz oldalas nyertes ajánlatának túlnyomó részét. „Amikor 2013-2014-ben kikértük a szerződéseket, akkor azt a választ kaptuk, hogy a szerződés jelentős része titkosítva van. A mai napig nem tudjuk, hogy miért kell titkosítani egy közbeszerzés tartalmát. Ezt követően 2014-ben Király József képviselő úrral szintén többször kértük a városvezetést, hogy végezzen korrekt vizsgálatot a ledlámpák ügyében, hiszen a város lakosai érzik, hogy a kecskeméti világítással valami komoly probléma van” – mondta Falusi.

Kecskeméten tavaly novemberben és decemberben legalább tíz gyalogosgázolás történt. A helyiek több esetben is a gyenge közvilágítást okolták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!