2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Soron kívüli kórházi ellátás az ügyészségi dolgozóknak

2017. szeptember 29., péntek 21:14, frissítve: péntek 22:51

Soron kívül kapnak ellátást az ügyészség dolgozói a kőbányai Bajcsy Zsilinszky Kórházban. Az erről szóló megállapodás értelmében a főigazgató írt levelet minden osztályvezetőnek. Az Emmi államtitkára állítja: efféle megállapodást csak akkor köthetnek, ha a kórház garantálja, minden más beteget is időben ellátnak.

Zöld utat kaptak az ügyészségi dolgozók a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. A Hír TV-hez eljutott dokumentum szerint a főigazgató levélben utasította az osztályvezetőket, hogy ezentúl soron kívül lássák el az ügyészség alkalmazottjait. A vádhatóság csaknem 2000 dolgozója kaphat különleges bánásmódot a kórházban. Az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára biztosra veszi, hogy ez nem okoz zavart az ellátásban.

„Olyan megállapodást lehet csak kötni nyilván, amelyik a területi ellátási kötelezettséget nem érinti, tehát akik oda tartoznak, ahhoz a kórházhoz, oda utalják be őket, természetesen azonnal meg kell kapniuk az ellátást, amint ez szükséges. Ha ezen túlmenően van lehetősége a kórháznak, tehát a területi ellátási kötelezettségen túl kapacitása van, akkor nyilván azokat igyekszik kihasználni, hogy minél több beteget tudjon gyógyítani, ezekre a többletkapacitásokra lehet többletfeladatot vállalni” – ismertette Rétvári Bence államtitkár.

Hasonló szerződést bármelyik állami cég köthet, persze pénzért. Kérdés, hogy az ügyészségnél erre mennyit szántak és miért éppen a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházat választották.

Varga-Damm Andrea azért csodálkozik, mert szerinte a Honvédkórház a jogosult arra, hogy nemcsak a rendvédelmi dolgozókat, de az ügyészség dolgozóit is ellássa, „valóban külön feladatként, és e vonatkozásban neki a költségvetés külön forrást is biztosít”. A jobbikos képviselő reméli, „hogy az ügyészségnek a Honvádkórházban nem rendült meg a bizalma, ha valóban más kórházzal ilyen megállapodást kötött”.

A főigazgató osztályvezetőknek írt levele szűkszavúan fogalmaz. Arra a kérdésünkre, hogy a soron kívüli ellátás csak a szakrendelésekre vonatkozik-e vagy akár a komolyabb, műtéti beavatkozásokra is, egyelőre nem adtak választ.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!