2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sokan őriznék a menekülttábort, a küzdősport előnyt jelent

,

2015. augusztus 14., péntek 16:50, frissítve: péntek 16:56

187-en jelentkeztek egy nap alatt a kiskunhalasi menekülttáborba fegyveres biztonsági őrnek – tudta meg a Magyar Nemzet.

A jelentkezési határidő ma jár le, októbertől pedig már munkába is kell állniuk a kiválasztottaknak. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a belügyi tárca több mint 1300 fegyveres biztonsági őr, illetve 191 új rendőr felvételére kapott felhatalmazást. A fegyveres biztonsági őröknek legalább szakmunkás iskolai végzettséggel kell rendelkezniük.

További feltétel a magyar állampolgárság és a büntetlen előélet. Előnyt jelent, ha valaki küzdősportban szerzett sportminősítéssel rendelkezik.

– A toborzást a megyei rendőrkapitányság hirdette meg, ők adtak ki egy tájékoztatót, amelyeket a munkaügyi központokhoz és az önkormányzathoz is megküldtek. Ez alapján lehet jelentkezni a munkaügyi központokban az állásokra. Mi, az önkormányzat azon vagyunk, hogy minél inkább kiskunhalasi lakosokkal töltsük fel ezeket a munkahelyeket, hiszen jelenleg is nagyon nagy a munkanélküliség aránya, és ezt jól lehetne csökkenteni ezzel a 300 fős lehetőséggel, igyekezni fogjuk ezt a közeljövőben kihasználni – mondta Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!