2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Simon kis büntetéssel megúszhatja, és pénze is maradhat

,

2015. május 15., péntek 16:50, frissítve: péntek 17:05

Nem sikerült kideríteni, hogy honnan volt 240 milliója Simon Gábornak – írja a Napi Gazdaság. A Jobbik vagyonelkobzást követel, az MSZP pedig lezártnak tekinti az ügyet.

Az MSZP bukott elnökhelyettese ellen adócsalás és más bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárásban rövidesen megkezdődik az iratismertetés. A lap azt írja: mivel Simon Gábor az eljárás során már visszafizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot, a kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel korlátlanul enyhíthető, ha még a vádirat benyújtása előtt megtéríti az okozott kárt.

A lap szerint az is megtörténhet, hogy Simon Gábor csak rövid időre kerül majd rács mögé, és a bécsi bankszámlán parkoltatott vagyonból megmaradó 100 millió forinttal minden további nélkül rendelkezhet majd.

A Jobbik vagyonelkobzást követel. A párt alelnöke azt javasolja, hogy a költségvetési csalást elkövető politikusok teljes vagyonukkal feleljenek. Novák Előd szerint a kormánypárt lemondott a korrupt politikusok elszámoltatásáról, mivel futni hagyja Simon Gábort. A radikális párt a nyomozóhatóságok munkájával sincs megelégedve.

„Az sem elfogadható, hogy nem képesek felderíteni ennek a vagyonnak az útját, holott teljesen nyilvánvaló, hogy hol rendelkezett döntési pozícióval Simon Gábor. Azokat az ügyeket, azokat a tárgyalásokat, találkozókat kellene végigelemezni, felderíteni, amelyeket azokban az időkben követtek el, amikor döntéshozatalban volt Simon Gábor: az MSZP-kormány idején. Ezzel kellene foglalkozni, nem pedig a kisemberek vegzálásával” – fogalmazott Novák Előd.

A Jobbikhoz hasonlóan az LMP szerint is megbukott a Fidesz elszámoltatása. Az ökopárt követeli, hogy az Országgyűlés fogadja el a politikusok vagyonosodásának szigorú vizsgálatát lehetővé tévő törvényjavaslatot.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese közleményében azt írta: a párt kizárta egykori elnökhelyettesét, a többi az igazságszolgáltatásra tartozik, ezzel ezt az ügyet lezártnak tekintik.

A Fidesz felháborítónak és a közélet tisztasága elleni merényletnek tekinti azt, ha nem derül ki, hogy Simon Gábornak honnan volt több százmilliója titkos bankszámlákon. A nagyobbik kormánypárt szerint annak, aki ezt a bűncselekményt elkövette, el kell nyernie méltó büntetését.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!