2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Sikeresnek tartja a Jobbik néppártosodását Vona Gábor

Hír TV

2018. január 13., szombat 22:15, frissítve: szerda 19:42

A pártelnök-kormányfőjelölt a néppártosodásnak tudja be a Jobbik értelmiségi, szakértői bázisának növekedését. Vona Gábor úgy gondolja, ma már sokkal inkább a Jobbik, mintsem a Fidesz képviseli a polgári Magyarország eszméjét.

Egyértelmű sikerként értékeli a Jobbik néppártosodását a párt elnöke, Vona Gábor erről a Hír TV kérdésére beszélt. Hozzátette: a folyamatnak köszönhető, hogy a párt értelmiségi, szakértői bázisa is nőtt.

„A magyarországi polgári, konzervatív, keresztény értelmiségnek egy jelentős része ma már nem a Fideszben, hanem a Jobbikban látja a politikai otthonát, ha nem is politikai párttagságként, hanem politikai szimpátiáját tekintve. És nagyon sokszor hallottam ezektől az emberektől azt, hogy a polgári Magyarország ideáját, jövőképét Magyarországon már nem a Fidesz, hanem a Jobbik képviseli” – fogalmazott a politikus.

Bemutatkozott a párt több fővárosi egyéni képviselőjelöltje is. A nyugdíjas fizikatanár Bardócz-Tódor András Budapest 2-es választókerületében indul.

„Az iskolában egyre nehezebb a tanítás, a pedagógusoknak egyre nehezebb a dolguk. A gyerekek iskolaérettsége, felkészültsége, tanulási szándéka, motivációja nagyon megoszlik, és ez rendkívül nehéz helyzetet teremt. Túlterheltek a gyerekek; gondolják el, hogy egy általános iskolás gyereknek hat-hét órája van naponta, ezenkívül még házi feladata. Hol van akkor a nyolc órával, a felnőttek negyvenórás munkahetével összehasonlítva? És itt gyerekekről van szó” – nyilatkozta a képviselőjelölt.

Gyenes Géza, a Magyar Orvosi Kamara korábbi alelnöke a 12-es választókerületben indul. Ő már volt tagja korábban a Jobbik frakciójának.

„Gyakorlatilag az egész egészségügy szerkezetét, a közigazgatástól kezdve a társadalombiztosításig, eredeti funkciójában helyre kell állítani, és természetesen az egészségügyi ellátó apparátusnak mind a humán-, mind az eszközproblémáit is meg kell oldani. Úgy érzem, hogy erre ma Magyarországon csak egyetlen párt képes, a Jobbik” – jelentette ki Gyenes Géza.

A világbajnok kardvívó Kovács Tamás Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter körzetében indul.

„Egy teljesen új útra kellene lépnie Magyarországnak, én ezt Vona Gábor elnök úrban és a Jobbik pártjában látom. A Fidesszel szemben a Jobbiknak ragyogó programja van. Van oktatásprogram, egészségügyprogram, bérunió, sportprogram, én mindenképpen szeretném ezt a magam módján támogatni” – fogalmazott.

Vona Gábor megerősítette: pártja mind a 106 körzetben saját jelölttel indul.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!