2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Senkit nem fognak rákényszeríteni a kerítésépítésre”

2015. július 31., péntek 08:17

Senkit nem fognak arra kényszeríteni, hogy részt vegyen a kerítésépítésben – mondta a kormányszóvivő az ATV Egyenes beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Szegeden megkezdődött a közmunkások toborzása a határzár létesítéséhez.

Elsőként azok a regisztrált munkanélküliek kaptak értesítőt, akik semmilyen közfoglalkoztatásban nem vesznek részt. A többség segédmunkát végezhet, de olyanokat is keresnek, akik kisgépkezelői vizsgával rendelkeznek. A munka napi nyolc órában, két műszakban folyik majd, a közmunkások napi kétszeri ingyenes étkezésre számíthatnak, a honvédség biztosítja számukra a szállítást, a munkaruhát, a védőeszközt és a védőitalt is. Csongrád megyéből várhatóan 215 közmunkás vehet részt a kerítés építésében.

„Az én ismereteim, illetve az általam ismert szabályok alapján ez alapvetően önkéntes alapon mehet majd, tehát senkit nem fognak úgymond rákényszeríteni, hiszen van egy szigorítás a közfoglalkoztatás rendszerében, hogy amennyiben a kiajánlott munkát valaki nem fogadja el – nem azért, mert méltatlan lenne rá, hanem azért, mert valamilyen más okot talál rá –, akkor esetleg elvonhatják tőle azt a jogot, hogy részt vegyen a közfoglalkoztatásban. Úgy tudom, hogy a kerítésépítésre ez egyértelműen nem érvényes, hiszen mintaprojektről van szó” – fogalmazott Kovács Zoltán.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!