2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 02:00

Semjén: „Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas”

Hír TV

2018. március 9., péntek 15:06, frissítve: péntek 15:42

A Magyar Nemzetnek vadászatszervezők arról beszéltek, hogy Orbán Viktor helyettese 2012 óta jár rendszeresen a skandináv országba. Emellett Afrika is kedvelt célpontja.

Magánügynek tartja a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatát a szintén KDNP-s Rétvári Bence. Az Emmi államtitkára szerint Semjén Zsolt csak svédországi rokonait látogatta meg, az pedig szerinte nem tartozik a közre, hogy egy családi találkozón mi a program.

– Semjén Zsoltnak rokonai vannak Svédországban, őket látogatja meg, és hogy egy családi magánrendezvényen milyen program van, ez a családnak a magánügye.

– Negyvenfős szállodát béreltek ki neki, azt nem hinném, hogy családi látogatás lett volna.

– Nem biztos, hogy el kell hinni, amit a Magyar Nemzet leír, hiszen sok esetben Simicska Lajos politikai eszközként használja a saját lapját, és természetesen álhírekkel teszi olykor-olykor tele.

Az Origo mentegeti Semjént

„Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas” – így kommentálta a Magyar Nemzet cikkét Semjén Zsolt Facebook-oldalán. A miniszterelnök-helyettes lejáratásnak nevezte a lapban megjelent információkat, amelyeket szerinte a kormánypárti Origo helyre is tett.

Elsőként ugyanis a kormányközeli portál sietett a fővadász védelmére. Rétvári Bencéhez hasonlóan ők is azt írták, hogy Semjén csak rokonait látogatta meg, a helikopterrel pedig nem a politikust, hanem a húst szállították. Arra azonban sem a lap, sem a politikus nem tér ki, hogy hobbija alkalmanként mennyibe kerül, és ki fizeti.

A Magyar Nemzetnek nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők arról beszéltek, hogy Orbán Viktor helyettese 2012 óta jár rendszeresen a skandináv országba. Legutóbb tavaly szeptember végén utazott oda. A néhány napos kiruccanások alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek. Az árat főként az extra kérések és a luxusköltségek növelték. Orbán jobbkeze jávor- és rénszarvast, valamint különleges vadmadarakat szeret becserkészni, de a szervezők elmondása alapján Semjén kérésére mintegy háromnegyed millió forintért béreltek helikoptert, amellyel nemcsak a kereszténydemokrata politikust vitték a vadászat helyszínére, hanem a szarvastetemeket is helikopterrel szállították el onnan. Az is előfordult, hogy egy egész hotelt kibéreltek Semjénék számára, hogy ne találkozzanak magyarokkal. A méregdrága utakra Semjén Zsoltot a Földművelésügyi Minisztérium egyik korábbi főosztályvezetője is elkísérte.

Afrika is kedvelt célpontja

Semjén Zsolt nemcsak a skandináv vidéken szeret vadászni. 2011-ben a Hír TV számolt be arról is, hogy a miniszterelnök-helyettes egy délnyugat-afrikai szafarin vett részt.

Abban az esetben a politikus titkárságán csak annyit erősítettek meg, hogy Semjén Zsolt szabadságra ment. Az akkori kormányszóvivő pedig nem akart részleteket mondani Semjén Zsolt távollétéről. 2011-ben egyébként egy egyhetes szafari négyszázezer forintról indult.

Az urizálás jellemző a Fideszre

Közpénzből finanszírozzák a fideszes politikusok a hobbijaikat a Jobbik országgyűlési képviselője szerint. Szilágyi György azt mondta: a miniszterelnök-helyettesnek tisztáznia kell, hogy ki fizette a több millió forintos vadászatait.

„Ez az urizálás jellemző a Fideszre, gondoljunk csak Rogán Antal helikopterezésére, akinek az autó kényelmetlen, ezért helikopterrel ment esküvőre. Ugyanez Semjén Zsoltnál is megjelenik. Neki a vadászat közbeni gyaloglás kényelmetlen, ezért volt kénytelen helikopterről lövöldözni Svédországban” – fogalmazott a politikus.

„Semmit sem ér a jelenlegi vagyonbevallási rendszer”

Nem derül ki a miniszterelnök-helyettes vagyonnyilatkozatából, miből futja a vadászatokra. A Transparerncy International Magyarország jogi igazgatója azt mondta: az ilyen esetek is azt bizonyítják, hogy a jelenlegi vagyonbevallási rendszer semmit sem ér. Semjén Zsoltnak a vagyonnyilatkozata alapján a több mint egymillió forintos miniszterelnök-helyettesi fizetésén kívül más jövedelme nincs.

– Semjén Zsolt csatlakozott ahhoz az illusztrisnak aligha nevezhető társasághoz, amelynek tagjai nem tudnak elszámolni arról, hogy miből telik az életvitelükre. A vagyonnyilatkozatok rendszerét a Transparency International Magyarország régóta kritizálja, tömören és közérthetően úgy tudunk fogalmazni, hogy ez ingyencirkusz hülyéknek. Népbutítás. Arról szól, hogy valamivel kiszúrják a közvélemény, az átlagpolgárok szemét, miközben nyilvánvalóan nem adnak számot politikusaink, a közpénzből, a mi adófillérjeinkből gazdálkodó, és abból nagyon is meggazdagodó vezetők – mondta Ligeti Miklós.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!