2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Saját önkormányzatától bérel lakást a budavári polgármester

,

2016. november 18., péntek 17:09, frissítve: péntek 17:16

Havonta 81 ezer forintért bérel egy 71 négyzetméteres lakást a várnegyedben a kerület Fidesz–KDNP-s polgármestere, tudta meg a Magyar Nemzet. Nagy Gábor Tamás az általa vezetett önkormányzat tulajdonában lévő ingatlant 2013 óta használja, holott Budapesten van egy saját tulajdonú lakása is.

A főváros I. kerülete, a budai Vár Magyarország egyik legdrágább környéke, a turisták kedvelt célpontja. Autóval ide még a behajtás is pénzbe kerül. Közvetlenül a Bécsi kapu mellett van az a patinás műemlék épület, amelyben lakik a kerület kormánypárti polgármestere. A 71 négyzetméteres lakást 81 ezer forintért bérli a saját maga által vezetett önkormányzattól. Ez az ár jóval elmarad a környéken jellemző, piaci alapú bérleti díjaktól.

„Körülbelül 245 ezer forintos az I. kerületi kiadó lakások átlagos bérleti díja havonta a 60-80 négyzetmétere lakások esetén. Ez csak a piaci alapon történő bérbeadási adatokat tartalmazza. Jellemzően az önkormányzati bérlakások havi bérleti díja alacsonyabb, mint a piaci alapon bérbe adott ingatlanoké, elsősorban szociális szempontok miatt” – mondja Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy a polgármesternek egyébként van egy hasonló méretű saját lakása Budapesten, ám azt nem tudni, hogy miért nem abban él a kerület vezetője. „Nagy Gábor Tamás polgármester életvitelszerűen használhatja az általa bérelt önkormányzati ingatlant, ugyanis nemcsak a kapucsengőn van kint a neve, hanem stábunkkal együtt ide is érkezett a mögöttem látható elektromos autóval” – számolt be a Hír TV munkatársa.

A politikus hivatala írásban azt közölte, hogy a polgármester 2013-ban nyerte el a bérleti jogot öt évre, majd a felújítást követően 2014-ben költözött be. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az ilyen ingatlanok felújítását a bérlőnek kell állnia, ám a Hír TV azon kérdésére nem válaszoltak, hogy a polgármester mennyit költött a lakás felújítására.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!