2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Róna: Ellehetetlenítik a Jobbikot, diktatúrát építenek

Hír TV

2017. december 8., péntek 12:55, frissítve: péntek 15:10

A Jobbik ellehetetlenítése és diktatúra kiépítése a kormány célja Róna Péter közgazdász szerint. A Momentum közben bejelentette: kiállna a Jobbik mellett, a Fidesz egykori kommunikációs igazgatója pedig azt nyilatkozta a HírrTV-nek, hogy reméli, mindenki el fog tudni indulni a 2018-as választáson.

A közgazdász a Lánchíd Rádiónak azt mondta, a Fidesz szándéka az, hogy Magyarországot kidobják az Európai Unióból. A Jobbikot érintő állami számvevőszéki vizsgálatról úgy vélekedett, Orbán Viktor célja, hogy Vona Gábor pártja ne tudjon jelöltet állítani a 2018-as választásra, ne legyen a parlament tagja, és szűnjön is meg.

„A miniszterelnök szándéka egy diktatúra létrehozatala. Ez nemcsak a Jobbik esetéből vonható le, hanem az egész viselkedéséből néhány éve. A miniszterelnök eltökélt szándéka az, hogy Magyarországot Európáról leszakítsa. Olyan intézkedéseket, lépések sorozatát tette az elmúlt években, amelyek egyike sem fogadható el egy európai jogállamban. Ezzel ő be akarja bizonyítani, hogy márpedig Magyarország nem egy európai jogállam, tehát Magyarország nem lehet része az európai uniónak, tehát ki akarja provokálni, hogy minket az Európai Unióból dobjanak ki” – jelentette ki Róna Péter.

Kiállnak a Jobbik mellett

Teljes mellszélességgel kiállna a Momentum a Jobbik mellett, ha a legnagyobb ellenzéki párt tüntetést szervezne az Állami Számvevőszék döntése miatt. Hajnal Miklós szóvivő a Hír TV-nek elmondta: a Momentum koncepciós eljárásnak tartja az ÁSZ-vizsgálatot, és tiltakozik az ellen, hogy ilyenek előfordulhassanak Magyarországon. A párt csütörtökön közleményben szólította fel a Jobbikot, hogy tisztázza magát Kovács Béla európai parlamenti képviselője ügyében, aki ellen vádat emeltek állam elleni bűncselekmény miatt.

Idétlenség

Idétlenkedésnek tartja Vona Gábor kiállását Kocsis Máté. A Fidesz egykori kommunikációs igazgatója, aki sajtóhírek szerint hamarosan a parlamentbe is visszaülhet, most a választmányi ülésre érkezve a Hír TV-nek azt mondta: reméli, hogy mindenki el fog tudni indulni a 2018-as választáson.

– Remélem, mindenki indulhat a választáson, a választás arról szól, hogy mindenki, aki tud, induljon.
– És arról mi a véleménye, hogy Vona Gábor azt mondta, hogy nem fél a Fidesztől, a Fidesznek kell félnie tőle?
– Vona Gábor egy hős, miért kéne félnie a Fidesztől? Induljon a választásokon, szerezzen minél nagyobb támogatottságot, dolgozzon, ne idétlenkedjen.

„Fenyegetést jelent”

Fenyegetés az Állami Számvevőszék részéről, hogy nyilvánosságra hozta a Jobbik ellen indított vizsgálatának tervezetét, még mielőtt véglegesítették volna – mondta a szervezet korábbi alelnöke. Nyikos László Newsroom című műsorunkban hangsúlyozta: szakmailag az is alátámaszthatatlan, hogy a revizorok nem várták meg a vizsgálattal a pénzügyi év lezárását. A szakember az ötvenes évek tempóját érzi a számvevőszék jelenlegi módszerein.

Gyűjtéssel mennek neki a választásnak

Közösségi gyűjtéssel vág neki a Jobbik a 2018-as évnek, miután a volt fideszes politikus vezette számvevőszék gyakorlatilag megsemmisíti pénzügyileg a pártot – jelentette be Egyenesen című műsorunkban Vona Gábor. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje elképzelhetőnek tartja, hogy utcára viszik az embereket, mert szerinte most már szabadságharcot kell folytatniuk. Mivel mindeddig hiába hívta ki vitára Orbán Viktort, Vona Gábor ezúttal a Hír Televízió stúdiójából üzent a kormányfőnek.

Teljes padlássöprés

Nem véletlenül beszélt padlássöprésről Volner János frakcióvezető: jelenleg 331 millió forintos bírságot sem tudna kifizetni a Jobbik Jakab Péter szóvivő szerint, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy majdnem a teljes jövő évi állami párttámogatást elveszi majd az Állami Számvevőszék, hiszen ugyanennyivel csökkenti az összeget. A 2018-as költségvetésből 475,8 millió forint van előirányozva a Jobbiknak, ez havonta leosztva 39,65 milliót jelent, tehát csaknem kilenchavi pénztől fosztják meg az ellenzéki pártot a mostani büntetéssel. Így tehát azon kívül, hogy teljesen ki kell üríteni a kasszát, a választás előtti időszakban biztosan nem fognak kapni semmilyen állami támogatást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!