2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 11:00

Rogán: Lépnünk kell a bevándorlók ügyében

2015. február 16., hétfő 17:07, frissítve: hétfő 17:42

Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség Európában, a gazdasági növekedés pedig itt volt a legmagasabb – mondta napirend előtti felszólalásában a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal hozzátette: a jó gazdasági hírek mellett komoly problémát okoz az ukrán konfliktus és az országba érkező menekültáradat. Rogán Antal emlékeztetett: az elmúlt években hússzorosára növekedett a bevándorlók száma, Olaszország után pedig Magyarországra érkezik a legtöbb bevándorló az unióba. A politikus szerint Magyarországnak lépnie kell, ezért is van szükség egy nemzeti konzultációra a kérdésben.

– Januárban a Magyarországra érkezett menekültek száma gyakorlatilag elérte a felét a tavalyi esztendő összes megérkező menekültjének. Beszélnünk kell tehát arról, hogy ezt a problémát hogyan akarjuk kezelni. Tisztelt képviselőtársaim, valószínűleg az Európai Unió hozzáállása is megváltozik e téren, de azt gondoljuk, hogy Magyarországnak ezt nincs ideje kivárni. Magyarország nem képes arra – bár jelentősen csökkentettük a munkanélküliséget –, hogy menekülteknek nagy számban munkahelyeket hozzon létre. Magyarország nem képes arra, hogy megélhetési bevándorlókat nagy számban fogadjon – szögezte le Rogán Antal.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!