2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Rogán: Eddig sem volt kötelező a fólia használata

2015. április 29., szerda 12:35, frissítve: szerda 12:37

Rogán Antal szerint saját védelmük érdekében leszedhetik a trafikosok a védőfóliát.

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban azt mondta, eddig sem volt olyan jogszabály, ami előírta volna a kirakatok fóliázását. A fóliázás körüli vitát elindító, múlt heti kaposvári rablógyilkosságot pedig egy minden szempontból értelmetlen cselekedetnek nevezte.

Orbán Viktor keddi, halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentéséről azt mondta: napirenden kell tartani a kérdést. A frakcióvezető kiemelte: amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglani büntetést, azt gondolták, hogy visszatartó ereje lesz, de önmagában nem volt elegendő.

– Mi azt gondoljuk, hogy vannak olyan bűnözők, akiknek az elszeparálása a társadalomtól a megoldás. Mert ha nem ezt tesszük, akkor újból és újból megismétlődnek ezek a bűncselekmények. A halálbüntetés megelőzés szempontjából egy olyan eszköz, amiről lehet vitát folytatni. Tudni kell, hogy egy EU-s ország vagyunk, ahol az EU egyezményei mindenhol ezt egyetemlegesen tiltják. De egy EU-s országban is, ha azt akarja valamelyik tagállam közvéleménye, azt akarják a magyarok, hogy legyen halálbüntetés, akkor ezt az Európai Unió szintjén fel lehet vetni – mondta Rogán Antal.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!