2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Milliárdos erőműüzletről egyeztetett Rogán jobbkezénél a volt grúz miniszterelnök

2016. november 11., péntek 16:06, frissítve: kedd 13:56

A külügyminisztérium helyett Rogán Antal jobbkezének belvárosi irodájában tárgyalt egy milliárdos erőműbizniszről a volt grúz miniszterelnök és két másik kaukázusi üzletember. Az Index által közzétett felvétel szerint a három külföldi férfi százalékokról egyezkedett a miniszter táskás embereként emlegetett Kertész Balázs irodája előtt. Egy másik videón egymás után ment be a házba Rogán Antal, Kertész és Habony Árpád. A propagandaminiszter a portálnak letagadta a belvárosi találkozót, sőt még azt is, hogy Kertész Balázshoz bizalmas viszony fűzi. Az ellenzék egy része lemondatná, a vehemensebbek börtönbe záratnák a minisztert.

Kaukázusi üzletemberek beszélgettek az V. kerületi Aulich utca 3-as szám előtt egy, az Index által közzétett felvételen. A három férfi közül az egyik a volt grúz miniszterelnök, a másik egy egykori miniszter, harmadik társuk pedig Habony Árpád kötvénybizniszes ismerőseként tűnt fel a magyar sajtóban. A portál szerint Rogán Antal jobbkezének, Kertész Balázsnak a belvárosi irodájában tárgyaltak. A beszélgetés alapján egy milliárdos erőműbizniszről egyeztettek és azt mondták, a házban lévő személlyel alá kell írniuk egy szerződést, de a magyar félnek előbb ki kell fizetnie a saját emberét. Az nem derül ki, hogy pontosan kikre gondoltak.

Egy másik, tavaly novemberi felvételen egymás után érkeznek a vendégek ugyanebbe a házba. Előbb Rogán Antal, majd a sajtóban a miniszter táskás embereként emlegetett Kertész megy be, végül megjelenik Habony Árpád is. A Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda a felvételek közzététele előtt – hasonlóan a miniszter korábbi helikopterezéséhez – letagadta a találkozót az Indexnek. A fidelitasos közös múlt és a belvárosi önkormányzatnál eltöltött évek ellenére azt is cáfolták, hogy bizalmi lenne a viszony Rogán és Kertész között. Pedig arról is felvétel van, hogy a miniszter többször járt az irodában, ahol Kertész cége, a Monavis Consulting Kft. működik.

Az Együtt szerint, aki ilyen rövid időn belül ennyiszer lebukik a hazugságaival, annak távoznia kell a politikából. „Rogán Antalnak le kell mondania, ez nem kérdés ma már. Nem kérdés, hogy ahányszor megszólal, annyiszor hazudik” – jelentette ki Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

A DK egyenesen börtönbe záratná Rogán Antalt. „Hűvös cellát, száraz kenyeret és poshadt vizet. Ezt a három dolgot, ezt érdemli az az ember, aki a sameszaiból álló maffiacsoporttal akarja ellopni a magyar emberek milliárdjait. A DK azt gondolja, hogy ebben az ügyben az ellenzéknek együttműködésre van szüksége. Össze kell állítanunk egy ellenzéki együttműködés keretében egy korrupcióellenes csoportot, amelynek az a dolga, hogy megpróbálja felderíteni a többi ügyet is, hogy hogyan szerveződhetett meg egy rogáni maffiacsoport arra, hogy magyar emberek pénzének milliárdjait lopja el” – fogalmazott Molnár Csaba ügyvezető alelnök.

Az LMP sem tartja elegendőnek a miniszter menesztését. „Az látszik, hogy egy büntető eljárásnak is el kell kezdődnie, hiszen ami kiderült a tényfeltáró anyagból, az az, hogy az ő tevékenysége nem elég hogy vérlázító, nemzetbiztonsági kockázatot is jelent” – közölte Szél Bernadett társelnök.

A Jobbik elnöke szerint Rogán Antal Orbán Viktor bizalmi embereként bármit megengedhet magának. „Nem tudom, mi kell még, vagy mennyi információ, hogy mit csinálsz, te, fiam. Amit Rogán Antal csinál, az nemcsak a kormány számára, hanem az egész ország számára nem is aggályos, hanem veszélyes” – véli Vona Gábor.

Rogán Antal egyébként annak ellenére megtagadta közeli kapcsolatát Kertész Balázzsal, hogy meghívta karrierje csúcspontjára, a miniszteri kinevezésre is – az eseményen készült fotóval Rogán a hivatalos közösségi oldalán is büszkélkedett. Az Index érdeklődése után azonnal törölték a képet.

A Hvg.hu kérdésére viszont már emlékezett a Kertész Balázsnál tett látogatására Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében azt írták: a miniszter egy kávéra ugrott fel a régi barátjához, akivel nincs üzleti kapcsolata.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!