2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Robotokat vet be a rendőrség

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 12:57, frissítve: csütörtök 13:01

Robotokkal népszerűsíti a biztonságos közlekedést a rendőrség. Az eszközöket januártól használják majd a kapitányságok.

Főleg közlekedésre nevelés céljával vásárolta az Országos Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága az intelligens robotokat. Az első ránézésre játéknak látszó eszközöket budapesti műszaki középiskolások programozták, és akár egy okostelefonnal is irányíthatók. A robotok képesek szöveget tárolni, előadást tartani, bemutatni a forgalomirányítási karjelzéseket, de mindenfajta egyéb mozgásra is beprogramozhatók.

„Próbálunk innoválni, keressük az újabb és újabb megelőzési lehetőségeket, legyen szó gyermek- vagy felnőttkorúakról. A gyermekkorúak esetében az Országos Rendőr-főkapitányság úgy gondolja, hogy mindenképpen újdonság, ha egy roboton keresztül próbálunk információkat átadni a gyermekeknek” – mondta Erdélyi Róbert, a Heves megyei baleset-megelőzési bizottság titkára.

A robotokat elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak tartandó baleset-megelőzési előadásokon szeretné használni a rendőrség. „Alapvető cél volt, hogy minél szélesebb körben meg tudjuk szólítani a gyerekeket mindenféle formában. Úgyhogy reméljük, a robot is eszköze lesz annak, hogy még nagyobb kedvet csináljunk nekik. Az oktatási célokban fontos lehet az, hogy mind a KRESZ-ben, mind a bűn- és baleset-megelőzési előadásokban interaktívabbak legyünk” – emelte ki Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A megyénként két-két robotot a kapitányságok januártól vetik majd be az oktatási intézményekben és rendezvényeken.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!