2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Robbantott az As-Sabaab, 15-en meghaltak

2015. július 27., hétfő 10:15, frissítve: hétfő 10:18

A kínai nagykövetség biztonsági őre is meghalt abban a merényletben, amelyet az As-Sabaab iszlamista csoport hajtott végre vasárnap egy luxusszálloda ellen Szomália fővárosában. A terrortámadás halálos áldozatainak száma tizenötre emelkedett, és huszonegyen megsebesültek. A kínai külügy megerősítette állampolgáruk halálhírét, és panaszt nyújtott be a szomáliai kormányhoz.

Az As-Sabaab terrorszervezet hajtotta végre a merényletet Mogadishuban. A szélsőségesek egy robbanóanyaggal megpakolt autóval rohantak neki a hotel bejáratának. A merényletben több mint tízen meghaltak és sokan megsebesültek. Az As-Sabaab szóvivője szerint a támadás válasz volt a kormányhadsereg támadásaira és bombázására.

„Öt ember halt meg a hotelben, amikor az öngyilkos teherautó becsapódott, négy másik ember pedig megsebesült. A nyomozás folyamatban van” – mondta korábban a szomáliai védelmi miniszter.

A támadás miatt károk keletkeztek a kínai nagykövetség irodáiban, továbbá a képviselet néhány munkatársa is megsebesült. Egy nappal korábban az As-Sabaab egy parlamenti képviselőt és testőreit gyilkolta meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!