2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Riasztást adtak ki a hó miatt

Hír TV

2018. február 26., hétfő 10:32, frissítve: hétfő 13:42

Figyelmeztetést adott ki az ország nyugati és déli felére a várható hófúvás és havazás miatt a meteorológia.

Vas megyében és az északkeleti megyékben az extrém hideg is nehézséget okozhat.

Rómát meglepte a hó. Az olasz fővárosban egész éjjel havazott és reggelre megbénult a közlekedés, mert a takarítatlan utcákon nem tudnak haladni a buszok. Rómában utoljára két éve esett hó, de ekkora havat csak 2012-ben láttak.

Régóta nem látott hótakaróra ébredt az olasz főváros. Rómában hat éve nem esett annyi hó, mint az elmúlt éjszaka. A helyi hatóságok iskolákat és közparkokat zártak be annak érdekében, hogy valahogy kezelni tudják a szokatlan helyzetet. Megbénult a közlekedés is, a havas utcákon nem tudtak haladni a buszok.

Önfeledten hógolyózó papok a Szent Péter téren, a Vatikánban. A helyi gregorián egyetem hallgatói félretették a lelki nyugalmukat és egymást sorozták hógolyókkal. Egy jezsuita csoport fotózkodni állt meg a hófödte Szent Péter-bazilikánál.

Rómában utoljára két éve esett hó, de ekkora havat csak 2012-ben láttak. Hó alatt van Észak-Olaszország nagy része is, több alpesi szakaszt lezártak a forgalom előtt.

Németország is vacog

Mínusz 27 fokot mértek mára virradóra Németországban – a Die Welt szerint a legmagasabb német hegyen, a Zugspitzén mérték az idei év eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét.

Az ország többi részén mínusz 10 és 15 fok közötti hőmérsékletet jegyeztek fel – különösen Türingiában, Szászországban, Bajorországban és Baden-Württembergben volt hideg.

A hóesés és a hidegfront mintegy száz balesetet okozott az utakon, Berlinben pedig az elővárosi vonatközlekedésben is fennakadásokat jelentettek. Az előrejelzések szerint a hét közepéig még keményebb lesz a hideg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!