2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Rézért mentek, lőfegyverrel távoztak a betörők

Hír TV

2018. július 11., szerda 15:02, frissítve: szerda 16:03

Menőzni szerettek volna, de több mint húszmillió forintos kárt okoztak azok a borsodi fiatalok, akik tavaly áprilisban betörtek egy családi házba. Először csak rezet akartak lopni, később azonban a többi között lőfegyvereket, biciklit, motort, és egy 35 millió forint értékű terepjárót is elvittek. Ezzel egy napig kocsikáztak, majd egy közeli erdőbe rejtették. Hogy eltüntessék a nyomaikat szétvágták az autó kárpitját, a műszerfalból pedig több alkatrészt is kiszedtek.

A 20 éves vádlottnak sürgősen pénzre volt szüksége 2017 áprilisában az ügyészség szerint. Az akkor még fiatalkorú unokatestvéréhez fordult, aki azt javasolta, lopjanak rezet. A Borsod megyei Bükkaranyosból a szomszédos Kisgyőrbe mentek az ereszcsatornáért. Végül a garázsba törtek be, ahonnan könnyen bejutottak a családi házba, ahonnan lőfegyvereket, töltényeket, egy biciklit és egy kismotort loptak el. A zsákmányt a garázsban tartott terepjáróba pakolták, majd elhajtottak vele. A lopott holmit a temetőben rejtették el üres sírokban, az autót pedig az erdőben hagyták.

A vádlottak a DNS-ük és nyomaik eltüntetése érdekében visszatértek a Mercedes-Benz terepjáróhoz, előbb ronggyal letörölgették az ujjlenyomataikat a kocsi belső teréből, majd inkább, hogy biztosabbra menjenek, megrongálták a terepjáró belsejét, késsel feltépték annak üléseit és kárpitozását. A műszerfalából és a vezérlő konzoljából különféle alkatrészeket, hangszórókat, azok vezetékeit kitépték. A vádlottak a Mercedes-Benz típusú terepjáró megrongálásával összesen 21 millió 825 ezer rongálási kárt okoztak - ismertette Torma Zsuzsa, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség ügyésze.

Szerettünk volna egy kicsit menőzni - ezt mondta az egyik vádlott a Miskolci Járásbíróságon. A fiatalember tagadta, hogy a bűncselekményt megtervezték.

A két vádlott beismerő vallomást tett, és végig együtt működtek a hatóságokkal.

Nagyon megbántam, ami tettem, gyerek voltam, nem gondolkoztam, nem tudtam, hogy mit cselekszek. Ezt a dolgot ki szerettem volna próbálni, nem volt benne részem. Olyan körülmények között éltem… nem tudtam, hogy mit teszek. Nagyon megbántam, nem tudtam, hogy ilyen nagy bűnt követtem el.

A fiatalokat jelentős értékre elkövetett lopással vádolják. Bár a fegyvereket a vád szerint nem használták, lőfegyverrel való visszaélésért is felelniük kell.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!