2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Részletes beismerő vallomást tett a sólyi kislány gyilkosa

Hír TV

2018. május 21., hétfő 22:12, frissítve: hétfő 22:28

Előzetesbe került a sólyi kislány feltételezett gyilkosa – a 16 éves hajmáskéri fiú részletes beismerő vallomást tett. A 8 éves kislány eltűnését édesapja jelentette be péntek este a rendőrségen, azonnal megkezdték a kutatást. A gyermek holttestét pár órával később találták meg Királyszentistván közelében, a patakmederben.

Mécsesek és gyertyák sorakoznak a ház előtt, ahol a meggyilkolt nyolc éves kislány lakott. A szülők összetörtek gyerekük elveszése miatt.

„Úton, útfélen mindenki sír, mindenki sírva megy az utcán” 

– mondta könnyeivel küszködve egy szomszédjuk. A faluban mindenkit megrázott a tragédia. A Hír TV-nek megszólaló Judit unokájával rendszeresen játszott a megölt kislány. „Nem ezt érdemelte... ő csak szeretetre vágyott, egy szeretetéhes kislány volt, akinek minden szó jól esett” – fogalmazott az asszony.

A kislány múlt péntek délután rollerezett az utcán, amikor megjelent a bátyjának a barátja. Ő a két kilométerre lévő Hajmáskéren lakott, jól ismerték egymást. A fiú elhívta a kislányt a focipályára, erről szólt is az édesapjának. Onnan viszont már nem ért haza, az apja este értesítette a rendőrséget.

„Nagyjából száz rendőrt vontunk össze a Készenléti Rendőrség erőivel megerősítve” – ismertette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A rendőrség nyomkövető kutyákat, helikoptert is bevetve kereste a kislányt. Majd, amikor megtalálták a közeli patak partján a véres ruháját, már sejtették, hogy bűncselekmény történ. Egy szemtanú és az egyik házra kihelyezett térfigyelő kamera felvétele segítségével jutottak el a 16 éves hajmáskéri fiúhoz, aki részletes beismerő vallomást tett. A rendőrség kizárta, hogy lett volna társa a gyilkosságban. A sólyi kislány holttestét a szülők hétfőn egyértelműen azonosították.

„A motiváció az egy hirtelen kialakult érzelmi döntés lehetett. Tehát nem azért következett be a bűncselekmény, mert az előre ki volt találva. Egy érzelmi szituációba került az elkövető, ennyi az egyszerű magyarázata” – tette hozzá Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok a sajtótájékoztatón. A főkapitány sajtóinformációkat cáfolva kiemelte azt is, nem sorozatjellegű elkövetésről van szó, nem tűnt el más gyerek a környékről, és több holttestet sem találtak.

Részleteket nem közölt a rendőrség, de a helyiek szerint a kislányt megerőszakolta és összeverte az elkövető.

„Nagyon brutálisan elbánt vele. A fejét teljesen szétverte”

– fogalmazott egy arcát és nevét nem vállaló helybéli.

 

A gyanúsított fiú egy romos házban élt az apjával és annak testvérével együtt. A hajmáskéri lakótelepről költöztek két hete oda, mert nem tudják fizetni a rezsit. A szomszédok szerint erőszakos volt a 16 éves fiú. „Vad volt az iskolában, óvodában is vad volt, társaival szemben sem viselkedett valami illendően” – tette hozzá az asszony.

A 16 éves fiatalembert pünkösdhétfőn helyezték előzetes letartóztatásba. „Reális a veszélye annak, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, illetve ugyancsak reális a veszélye annak, hogy a bizonyítást, a tanúk befolyásolásával megnehezítené, ezért a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, melyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani” – ismertette a Veszprémi Törvényszék döntését Varga Gábor kollégiumvezetője.

A fiú anyja nem akart beszélni.

A tragédia óta senki sem meri egyedül hagyni a gyerekét a faluban.

A fiú ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás. Mivel még fiatalkorú, legfeljebb 15 évet kaphat.

 
Police.hu
 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!