2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Rendőr lőtt agyon egy férfit

,

2015. március 18., szerda 17:50, frissítve: csütörtök 11:17

Egy fejszével rátámadó férfit lőtt le egy rendőr egy örkényi tanyán kedd este. A lopás miatt elítélt és körözött férfit börtönbe vitték volna, ő azonban ellenállt. A család a rendőröket okolja a történtekért, az ügyészség elsődleges vizsgálata viszont jogszerűnek találta a fegyverhasználatot. Szerintük az egyenruhás önvédelemből lőtt.

Egy örkényi tanyára vonultak ki kedd késő este a rendőrök. Egy 37 éves férfit akartak elővezetni: egy korábbi lopás miatt kellett volna börtönbe vonulnia, de mivel ezt nem tette meg, már körözték a hatóságok. Amikor a rendőrök megpróbálták előállítani, a férfi ellenállt. Stábunknak a testvére mesélte el, mi történt. „A belső ajtót rárúgták, az az ajtó berepedt, ugye ment rá is, ő is megrémült. Volt egy kisbalta, a kisbaltával kiszaladt ide, a négy rendőr meghátrált” – mondta Balogh Róbert.

A férfi menekülőre fogta, de amikor a rendőrök utolérték,hadonászni kezdett feléjük a baltával. Egyikük ekkor elsütötte szolgálati fegyverét, hogy elhárítsa a támadást. Kézre célzott, de a lövés a mellkasán érte a férfit. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. A fegyverhasználat jogosságát az ügyészség vizsgálja. „A mai napon a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomozást rendelt el a férfi cselekményének kivizsgálására. Az elsődleges vizsgálatok szerint a rendőri fegyverhasználat jogszerű volt” – közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A család viszont ennél többet követel. Vitatják, hogy a rendőr önvédelemből lőtt volna, és azt állítják, hogy az agresszív viselkedést az egyenruhások kezdték, akik meg is verték rokonukat. „A rokonok megnézték a halottasházban, és rengeteg külsérelmi nyomot véltek felfedezni rajta” – mondta egy helyi férfi.


A helyiek egyébként azt mondják: a lövöldöző rendőr nem először volt agresszív, és a kisebbség tagjaival is többször volt konfliktusa.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!