2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Híradó 12:00

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a Jobbik

Hír TV

2018. január 13., szombat 15:20, frissítve: szombat 17:07

Ennek oka, hogy Magyarország 1300 menekültet fogadott be 2017-ben.

Vona Gábor elnök a párt fővárosi jelöltbemutatóján jelentette be, hogy rendkívüli ülést szeretnének, ugyanis szerinte Orbán Viktornak számot kell adnia arról, hogy mit tudnak a hatóságok ezeknek az embereknek a jelenlegi tartózkodási helyéről. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint erre különösen azért van szükség, mert a Fidesz-kormány úgy szórt el több tízmilliárd forint közpénzt menekültellenes kampányokra, nemzeti konzultációra és népszavazásra, hogy közben titokban több mint ezer migránst fogadott be.

„Hívjuk össze az Országgyűlés rendkívüli ülését, és kérjük meg a miniszterelnököt, hogy napirend előtt számoljon be ezekről a kérdésekről, számoljon be a letelepedési kötvényeken keresztül Magyarországra érkezett körülbelül 20 000 emberről, és számoljon be erről az 1300 – egyelőre nem tudjuk, hol tartózkodó – titkos vagy nem titkos migránsról. A miniszterelnök úrnak, úgy gondolom, ebben a kérdésben feltétlenül tájékoztatnia kell a közvéleményt, és nem szabad bujkálnia tovább; az elmúlt két-három napban a miniszterelnök úr kerülte ennek a kérdésnek a megválaszolását” – mondta Vona Gábor.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje egyébként ma megkezdte a párt budapesti országgyűlési-képviselőjelöltjeinek bemutatását. Vona Gábor szerint a Jobbik néppártosodása sikeres volt, ennek gyümölcse, hogy a párt értelmiségi bázisa is nőtt. A politikus hangsúlyozta, hogy sokak szerint ma már nem a Fidesz, hanem a Jobbik képviseli a polgári Magyarország eszményét.

„A magyarországi polgári, konzervatív keresztény értelmiségnek egy jelentős része ma már nem a Fideszben, hanem a Jobbikban látja a politikai otthonát, ha nem is politikai párttagságként, hanem politikai szimpátiáját tekintve. És nagyon sokszor hallottam ezektől az embertől azt, hogy a polgári Magyarország ideálját jövőképét azt Magyarországon már nem a Fidesz, hanem a Jobbik képviseli” – fogalmazott a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!