2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Rendhagyó vitorlásversenyt rendeztek a Balatonon

Hír TV

2018. július 1., vasárnap 12:31, frissítve: vasárnap 13:32

Első alkalommal rendeztek éjszakai vitorlás túraversenyt a Balatonon. A regattának az Ezüst Szalag nevet adták. Nem véletlenül, a verseny egyik célja az volt, hogy a vitorlázók felkészülhessenek a Kékszalag éjszakai óráira is.

Viharos szélben készülődtek a versenyzők az Ezüst Szalagra. A Balatonföldvár - Balatongyörök – Balatonföldvár útvonalon zajló verseny résztvevői az Ezüst szalagért és a Spartacus Vitorlásegylet által alapított ezüst örökös vándordíjért küzdöttek meg.

„Ez a legelső Ezüst Szalag, úgyhogy ez egy új kezdeményezés, a Spartacus Vitorlásegylet nagyon sok versenyt szervez, idén már Európa –bajnokságot is rendeztünk gyerekeknek, ez pedig egy újfajta verseny, talán az egyedisége az, hogy délután 6-kor van a rajt, és ezért belenyúlik az éjszakába, innen is kapta a nevét, hogy az ezüsthídon fogunk vitorlázni” – mondta a szervező, Majthényi Szabolcs.

41 hajó indult a versenyen, mindegyiken kötelező volt a nyomkövető, a mentőmellények és a világítás használata. Az Ezüst Szalag jó edzési lehetőség a nagy múltú Kékszalagon indulóknak, hiszen Európa leghosszabb tókerülő versenyén is kell éjszaka hajózni.

„Sokkal nagyobb kihívás, mindenképpen nagyon sokat fejleszti az embernek a képességeit, tehát ne látsz semmit a hajóból, nem látsz semmit a vízből, a vízről nem látsz semmit, hogy merről jön a szél, hogy honnan jönnek az erősödések, úgyhogy mindenképpen képességfejlesztő, és hát sokkal izgalmasabb szerintem, mint nappal” – értékelt az egyik vitorlázó, Bihari Dániel.

Erős szél fújt, és a telihold miatt jók voltak a látási körülmények, így a leggyorsabbak már éjfél előtt célba értek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!