2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Ha nincs rend és tisztaság, ugrik a támogatás a borsodi városban

2015. május 16., szombat 12:36, frissítve: szombat 12:46

Tiszta udvar, rendes ház – ezt a jelmondatot tűzte zászlajára egy borsodi kisváros. A mezőcsáti önkormányzat rendezett lakókörnyezethez köti a legfeljebb 7000 forintos lakhatási támogatás folyósítását.

Követelmény például a ház rendszeres takarítása, a kuka és a konyhai szemetes is, az udvar gondozása, a gyomirtás, valamint a parlagfű lekaszálása. A rendelet alapján akár az illemhely megfelelő használatát is ellenőrizhetik. A szabályok betartását a rendelet szerint az önkormányzat ellenőrzi.

„Ez már túlmegy minden önkormányzati szabályozáson, ez már a magánszférámban való kutakodást jelent. Ugyanis mi lehet a lakásban illemhely? Hát a vécé. Na most a vécét meg fogja nézni az ügyintéző, hogy tiszta-e? Mi neki a tiszta?” – nyilatkozta Ambrusné Salap Szilvia mezőcsáti lakos.

A jegyző azt mondja, hogy a képviselő-testület a helyiek életkörülményeit védi a rendelettel. „Nem kifejezetten szigorú rendelet. Azoknak a családoknak, ahol gyermekek vannak, az érdekeiket szolgálják, illetve a település tisztasága, rendezettsége érdekében hozta a képviselő-testület” – magyarázta Tóthné Bodnár Irén, az Mezőcsáti Közös Önkormányzati Hivatal címzetes főjegyzője.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, hatezer lelkes kisvárosban hétszáz család jogosult lakhatási támogatásra, amelynek összege havi 2500 és 7000 forint között mozog.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!