2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház

Következik:

Híradó 18:30

Rendet tesz a kormány, de személycsere nem várható

,

2015. március 6., péntek 13:14, frissítve: péntek 15:08

Még tavasszal rendet tenne a kormány a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara működésében, de személycsere egyelőre nem várható a szervezet élén – mondta a Hír TV-nek Molnár Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

A szakember a mai nappal vette át a kamara átvilágításával és átalakításával kapcsolatos feladatokat, miután Patyi Gergely államtitkár szerdán lemondott posztjáról az őt ért támadásokra hivatkozva. Az Origo.hu korábban ugyanis arról írt, hogy Patyi ismerősének cégével világíttatta át a végrehajtói kamara informatikai rendszerét, holott a vizsgálatot épp az összeférhetetlenségek miatt és a szervezetet ért panaszokra reagálva rendelték el. „A kamarai rendszer átalakításával kapcsolatos munka irányításával a  miniszter úr engem bízott meg. Illetőleg tájékoztattam arról is az egybegyűlteket, hogy a kormány szándéka változatlan, töretlen. Cél egy átlátható, hatékonyan működő, transzparens végrehajtói rendszer kialakítása, ami a végrehajtás összes szereplőjének az érdekét szolgálja” – fogalmazott Molnár Zoltán közigazgatási államtitkár.

Átlátható, tisztességes bírósági végrehajtói rendszer kialakítását várja év végéig a kormánytól a Fidesz. A kormánypárt közleménye szerint vissza kell állítani az emberek bizalmát az igazságszolgáltatásban, hatékonyabbá és gyorsabbá kell tenni az eljárásokat. Hangsúlyozzák: támogatják az igazságügy tárca törekvéseit, hogy véget vessenek a visszaéléseknek a bírósági végrehajtók világában.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!