2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Rendbontás nélkül ért véget a Pride

Hír TV

2018. július 7., szombat 17:20, frissítve: szombat 22:41

Egy apróbb malőrtől eltekintve zavartalanul ért a Kossuth térre a 23. Budapest Pride több ezres tömege. Az Andrássy után a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom néhány tagja bejutott a vonulók közé. Transzparensekkel és bekiabálásokkal akarták megzavarni a menet résztvevőit, de a rendőrség biztosította a rendet. Korábban több szélsőjobboldali csoport is jelezte, hogy tünteti fog a szexuális kisebbségek jogegyenlősége ellen.

A rendőrség nem a rendezvény résztvevőit védte, hanem az ellentüntetőket zárta el a Budapest Pride résztvevőitől. A menet a Városligetből ment a Kossuth térre. A rendezvény rendbontás nélkül ért véget.

A Pride mellett egyébként 35 ország nagykövetsége állt ki közös közleményben, a kormány és a kormánypártok nem csatlakoznak a rendezvényhez.

Szélsőjobboldali tüntetők azt tervezik, hogy megzavarják a Budapest Pride zárórendezvényét. Az Erő és Elszántság nevű mozgalom a Betyársereggel közösen azt tervezi, hogy koncerttel és beszédekkel elnyomja az Euroviziós dalfesztivál korábbi nyertesének, az osztrák Conchita Wurstnak a fellépését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!