2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Reklámfilmre ment a 320 milliónyi közpénz

Hír TV

2018. március 9., péntek 19:41, frissítve: péntek 20:43

Reklámfilm készült abból a 320 millió forintból, amit az állami HungaroControl Zrt. adott korábban a Fidesz-közeli Szövetség a Nemzetért Alapítványnak. Bár a Hír TV első fokon pert nyert a légiirányítást ellátó HungaroControllal szemben, az egyelőre nem tudható, hogy az alapítvány közpénz-százmilliók elköltéséről szóló beszámolóját végül elfogadta-e a cég.

László Tamás fideszes országgyűlési képviselő az alapítvány kuratóriumi elnökétől is a HungaroControlhoz irányította a Hír TV-t, ám annyit elárult, hogy nem került eredménytartalékba az összeg, ezért minden bizonnyal szabályos volt a felhasználása. 

– Én nem tudom, a HungaroControlt kell megkérdezni. Ők voltak az adományozók.
– Jelenleg perben állunk velük, úgyhogy egyelőre nincsen információnk, gondoltam, esetleg önnek lehet. Nem jelzett a HungaroControl erről?
– Nekem sincsen információm.
– Esetleg eredménytartalékba kerülhetett ez az összeg, nem tudja?
– Szerintem nem. Véleményem az, hogy ez rendben lévő dolog. Tehát valós szándékra valós teljesítményt tudtak felmutatni.
– Egyébként mire fordították ezt a pénzt? Filmeket forgattak, ezt említette korábban, reklámot. Másra ment-e ebből az összegből?
– Nem ment. Erre ment – nyilatkozta László Tamás, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az Orbán Viktor által alapított polgári kör hivatalosan a légiforgalmi irányítás népszerűsítésére kapott 320 millió forint közpénzt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!