2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Red Bull Air Race: aprópénzért adja oda a rakpartot a főváros

Hír TV

2018. június 12., kedd 11:45, frissítve: kedd 14:21

Mindössze 13 millió forint közterület-használati díjat kért a főváros az idei Red Bull Air Race szervezőitől – írja az Index. A pénzért cserébe már most lezárhatták a budai rakpart egy részét. Június 21-től 24-ig, azaz a próbanapokon és a versenynapokon a teljes területet lezárják. A díjat a Közterület-hasznosítási Bizottság állapította meg. A testület döntéséről Tarlós István főpolgármester azt mondta: nem tartja jó ötletnek a hosszú lezárást.

Az LMP szerint a kormány átszervezése miatt egyre többször fordul majd elő, hogy a főpolgármester nem tud azokról a dolgokról, amelyek a fővárost érintik. Az ellenzéki párt szóvivője arra célzott, hogy a negyedik Orbán-kormányban Budapestért és a főváros vonzáskörzetéért Fürjes Balázs személyében külön államtitkár felel a Miniszterelnökségen.

„A főpolgármesternél egyre jobban kiderül az, hogy nem tud arról, hogy mi történik a fővárosban. Amióta megalakult az új kormány és amióta megvan ez a budapesti gyámállamtitkárság vagy gondnokság, onnantól kezdve a főváros irányítása mintha kicsúszott volna a főpolgármester keze alól. Ezt bizonyítja ez a kijelentése is” – mondta Gál József, a párt fővárosi képviselője.

A DK a zajszennyezésért aggódik. Közleményükben felszólítják a szervezőket, hogy fizessenek fájdalomdíjat az érintett kerület lakóinak az elviselhetetlen zaj miatt. A Gyurcsány-párt felszólítja a fővárost, hogy készítsen elő egy szabályozást, amely alapján a rendezvény szervezőinek kárpótolniuk kell a budapestieket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!