2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

PSZ: A tárca tévesen beszél szakmai sikerről

2016. január 16., szombat 09:04, frissítve: szombat 11:31

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint tévesen számolt be eredményes szakmai egyeztetésről az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca sajtóosztálya közleményben minősített sikeresnek egy keddi, pedagógusokkal folytatott megbeszélést. A pedagógusok szerint azonban szó sincs szakmai sikerekről. Az egyeztetésen csupán azt a plenáris ülést készítették elő, ahol Balog Zoltán miniszterrel tárgyalnak majd a szakma által halaszthatatlannak tartott közoktatási intézkedésekről.

„A keddi tárgyalás a pedagógusok sztrájkbizottsága és az Emmi képviselői között szakmai előkészítő tárgyalás volt. A közvélemény és a kollégák megtévesztése volt az Emmi kiadott tájékoztatója, mert itt semmiféle megállapodás nem született, semmilyen dokumentumot nem készítettünk erről, nem írtunk alá. A megállapodás akkor lesz megállapodás, hogyha a sztrájkbizottság és a kormány képviseletében Balog Zoltán miniszter aláírja. Szeretném hangsúlyozni, hogy a pedagógusok sztrájkbizottsága semmi olyan megállapodást nem fog kötni, amely ne tükrözné a pedagógustársadalom akaratát” – közölte Galló Istvánné, a szakszervezet elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!