2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Portik állítja: kenőpénzt vitt Rogánnak Habony kérésére

2016. június 17., péntek 20:53, frissítve: szombat 12:30

Rogán Antalra vallott az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság miatt elítélt Portik Tamás. Portik állította: egyszer tízmillió forintnak megfelelő eurót vitt el személyesen Rogán Antalnak, amelyet egy belvárosi ingatlan eladása miatti közreműködéséért kapott a fideszes politikus. Portikot az ellenzéki kispárt, az Együtt alelnöke idéztette be a tárgyalásra, amelyet maga Rogán Antal indított Juhász Péter ellen.

A személyiségi jogi pert Rogán Antal indította az ellenzéki kis párt, az Együtt alelnöke ellen. Juhász Péter ugyanis ugyanis bűnözőnek nevezte a kormánypárti politikust, aki a tárgyaláson nem vett részt. A néhány napja még a magyar labdarúgócsapatnak Franciaországban szurkoló Rogán Antal a hivatalos tájékoztatás szerint Münchenben tárgyal. A bírónő ezt nem tudta elfogadni.

„A felperes egyébként 2014 decembere óta számított arra, hogy a saját ügyében az alperes idézni kéri ugyanúgy, ahogy más felperesnek meg kell jelenni. Ha nem jelenik meg, mert halaszthatatlan távolléte van, ezt ugyanúgy indokolni köteles, mint más, és hogyha mulaszt, akkor ezt a bíróság ugyanúgy értékeli, mint másnál” – fogalmazott Bérces Renáta.

Portik Tamás, a Juhász Péter kérésére beidézett tanú azt mondta, háromszor is találkozott Rogánnal, amikor még az ötödik kerület polgármestere volt: egyszer az utcán futott vele össze, egyszer egy étterem megnyitó rendezvényén, egyszer pedig akkor, amikor 10 millió forint értékű eurót adott át neki az ötödik kerületi Fidesz-irodában. Az egykori Energol-vezér nem járult hozzá, hogy a bíróságon hang- vagy képfelvétel készüljön róla, ezért az ő kijelentéseit csak idézni tudjuk.

„Különösebben nem tárgyaltunk, én annyit mondtam, hogy az Árpi kérésére a Mariann küldi a pénzt. Én ezt átadtam, megnézte, mondta, hogy nagyon szépen köszöni, én mentem is a dolgomra” – fogalmazott Portik Tamás.

Az Árpi Habony Árpád volt, Mariann pedig Habony nagynénje, Pápa Marianne, akivel Portik egy bírósági tárgyaláson ismerkedett meg 2008–2009 körül. Portik szerint a 10 milliónyi eurót – ahogy nevezték – ároptimalizálás elintézése miatt küldték, mert ingatlanokat jóval áron alul értékesítettek ismerőseiknek, amelyben közreműködő volt Rogán Antal is.

„Mondta az Árpi, hogy ők a Tónival intézik a reális ár alatt jóval alacsonyabb értékbecslést, illetve készpénzes megvásárláskor 30 százalék kedvezménnyel a valódi ár feléért vagy az alatt megszerezték már vagy megszerezhetik az ingatlant” – fejtette ki Portik.

Rogán jogi képviselője szerint a jobboldali politikusok lejáratása a célja Portik Tamásnak is, hiszen korábban ő a baloldali, MSZP-s politikusokhoz húzott. „Miután a baloldal a jobboldallal, ugye, szemben áll, innentől kezdve nem várható, ugye, elfogulatlan tanúvallomás a tanútól” – fogalmazott.

Juhász Péter szerint azonban Portik tanúvallomásával bebizonyosodott, hogy Rogán Antalnak volt köze bűnözői körökhöz.

„Rogán Antalnak ezután meggyőződésem, hogy azonnal kell lemondania minden pozíciójáról, hiszen egyre több jel utal arra, hogy a szervezett bűnözés, nemcsak Portik Tamás vonalával, hanem Vizoviczky László vonalával éppúgy kapcsolatban van, mint ahogy a jegyzői darabra követnek el bűncselekményeket” – szögezte le az Együtt alelnöke.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében azt írta, Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással.

Szemán László a Magyar Nemzet újságírója beszélt a tárgyalásról Magyarország élőben című műsorunkban:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!