2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Porosenko köszönetet mondott Orbán Viktornak

2015. február 14., szombat 06:50, frissítve: szombat 12:53

A kelet-ukrajnai konfliktusról tárgyalt péntek délután Orbán Viktor Petro Porosenko ukrán elnökkel Kijevben. A magyar külügyminiszter tájékoztatása szerint a két ország vezetője abban egyetértett, hogy a kelet-ukrajnai konfliktust kizárólag békés úton lehet lezárni.

Szijjártó Péter a Hír TV-nek azt mondta, Petro Porosenko megköszönte Magyarországnak a humanitárius segítséget, és azt is, hogy újra lehetővé tette a kormány a gázszállítást Ukrajnába Magyarországon keresztül. A tárcavezető szerint az egyeztetésen nem került szóba a kárpátaljai magyarok besorozása és Vlagyimir Putyin jövő keddi budapesti látogatása sem.

– A mai tárgyaláson két szomszédos ország tárgyalt egymással, tehát nem tárgyaltunk harmadik országokról. Nyilvánvalóan mindenki figyelembe veszi azt, hogy minden ország szuverén módon, a saját érdekeinek megfelelően alakítja a külpolitikáját. Nekünk az Oroszországgal kötött hosszú távú gázszállítási megállapodás utáni helyzetről és Magyarország energiabiztonságának ellátásáról Oroszországgal és nem Ukrajnával kell megegyeznünk – szögezte le Szijjártó Péter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!