2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Petíciót indít Veiszer Alinda, Beer Miklós és Gundel Takács Gábor

2017. október 6., péntek 14:31, frissítve: péntek 17:10

Védjük meg közösen az emberséges társadalom határait! címmel indított petíciót Beer Miklós váci püspök, Veiszer Alinda, a Hír TV műsorvezetője, Hajós András zenész-tévés, Gundel Takács Gábor tévés és Gégény István hitoktató, reagálva az elmúlt napok eseményeire.

A kezdeményezők azt szeretnék elérni, hogy a társadalom bármelyik tagja kifejezhesse, hogy nem szeretne félelemben élni és hajlandó elkötelezni magát, hogy ezért tenni is kész.

Mint írják: „mi, ennek a petíciónak az aláírói olyan országban akarunk élni, ahol a nézeteltéréseket a párbeszéd, a jog és a felebaráti szeretet szellemében igyekszünk megoldani. Az elmúlt napokban drámai képet kaphattunk arról, hogy az idegenellenesség, a félreértések és indulatok elhatalmasodása hová vezet.”

Kiemelik továbbá, hogy „ijesztő látni, ahogy normális életet élő polgárok félinformációk, számukra ismeretlen tények és meg nem ismert emberek kapcsán egymás ellen fordulnak, a jó szándékra halállal fenyegetéssel válaszolnak”.

A feltehetően az őcsényi történtekre reagálva életre hívott petícióhoz bárki csatlakozhat.

Az érintett menekültek közül Alinda című műsorunk is szerette volna vendégül látni néhányukat, ők azonban, tekintettel a közhangulatra, illetve családjuk békéjére, nem vállalták a szereplést. Így végül a mai adás arra tesz majd kísérletet, hogy tágabban értelmezve járja körül az együttélési problémát. Alinda ma 23 óra 05 perctől – tartsanak velünk!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!