2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Perújítás lehet a Prisztás-ügyben?

Hír TV

2018. június 8., péntek 12:18, frissítve: péntek 13:09

A Kúria döntése alapján újratárgyalják annak a lehetőségét, hogy lehet-e perújítás a Prisztás-gyilkossággal kapcsolatban. A budapesti éjszakai élet egyik ismert alakját 1996-ban gyilkolták meg az óbudai Ladik utcában.

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a milliárdos üzletembert elszámolási vita miatt Portik Tamás ölette meg, a gyilkosságot pedig a testőre, Hatvani István hajtotta végre, aki 15 évet kapott ezért.

Korábban a Riasztásnak küldött exkluzív üzenetben az Aranykéz utcai robbantásért és a Fenyő-gyilkosságért jogerősen életfogytiglanra ítélt Rohác azt állította: nem Hatvani István lőtte le Prisztást.

„Tehát nem arról van szó, hogy a kúria elrendelte a perújítást, hanem azt, hogy a perújítás megengedhetőségének tárgyában hozott eljárást kell megismételni és az ítélőtáblának állást kell foglalnia megalapozott módon abban, hogy helye lehet a perújítási kezdeményezésnek, avagy sem. Tehát pillanatnyilag nincs elrendelt perújítás” – jelentette ki a Kúria elnökhelyettese, Kónya István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!