2024. 10. 02. Szerda Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Pénzt kérhettek egy beruházásra, amelyet az unió fizet

2017. július 5., szerda 12:09, frissítve: csütörtök 21:04

Több mint ezer ingatlantulajdonostól szedtek be feleslegesen pénzt a kaposvári szennyvízberuházásra – állítja a Jobbik.

Az ellenzéki párt szerint lakásonként 225 ezer forintot gyűjtöttek be önrészként a projektre, de később kiderült, hogy az egész beruházást az unió állja. A helyieknek viszont csak részben hajlandó visszafizetni a pénzt a társulás – négyszáz kaposvári írta alá a tiltakozó petíciót, amelyet Lázár János kancelláriaminiszternek adnának át.

„Minden fillér, amelyet az Európai Uniótól beruházásokra kapunk, így például a KEOP kapcsán csatornára is, a mi pénzünk, a mi adófizetőink pénze, legalábbis ezt mondta Orbán Viktor, és higgyük el neki. De nemcsak ez a pénz a miénk, hanem az is, amit e beruházásokhoz még önrészként a lakosságnak hozzá kell tennie” – mondta a párt országgyűlési képviselője, Hegedűs Lórántné.

Helyreigazítás

A Jobbik sajtótájékoztatója kapcsán híradónk és internetes portálunk valótlanul állította azt, hogy egy kaposvári szennyvízberuházásra feleslegesen szedtek be több mint ezer ingatlantulajdonostól pénzt, s emiatt aláírásgyűjtésbe fogtak a város polgárai. Ezzel szemben a kaposváriak semmilyen petíciót nem készítettek, hiszen ilyen beruházás egyáltalán nem volt a közelmúltban Kaposváron, már csak azért sem, mert a megyeszékhelyen az országban az elsők között már korábban megvalósult a teljes belterületi szennyvízhálózat kiépítése. Hibánkért az önkormányzattól, és minden kaposváritól elnézést kérünk.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!