2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Paralimpiai botrány: újabb részletek kerültek napvilágra

2015. május 29., péntek 14:50, frissítve: szombat 10:42

Jelentős végkielégítést ígért a paralimpiai bizottság egyik igazgatójának Gömöri Zsolt, hogy ne beszéljen a gazdasági ügyekről, ezt maga az érintett, Kovács Brigitta állítja.

Közben megérkezett a Gömöri Zsolt ellen hűtlen kezelés miatt tett feljelentés a Fővárosi Főügyészségre. A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke ellen még a múlt héten tettek feljelentést, miután kiderült: a parasportolók támogatására szánt pénzekből hárommillió forintot kapott hitele végtörlesztéséhez, és a szövetség drága szolgálati autót biztosít neki.

„A feljelentés a Központi Nyomozó Főügyészségről megérkezett a Fővárosi Főügyészségre. A főügyészség azt az eljárásra illetékes XIV. és XVI. Kerületi Ügyészségnek továbbította. A feljelentésről érdemben a kerületi ügyészség fog dönteni” – mondta a Hír TV-nek a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina.

Sok millió

Csaknem ötmillió forintos szponzori jutalékot vett fel 2012-ben Gömöri Zsolt. A Magyar Olimpiai Bizottságot egy bevásárlóközpont, egy biztosítótársaság és egy bank is támogatta az olimpia évében. Ebből az elnök jelentős összeget kapott. A volt gazdasági vezető szerint ez újabb etikai kérdést vet fel.

„A szponzori befizetés alapján – régi elnökségi határozatunk – szponzori jutalék kerül kifizetésre, ha külsős hozza, 20 százalék, ha belsős ember hozza, 10 százalék. Hivatalos az ügy, mert van róla elnökségi határozat, de azt mondom, van egy etikai kérdése a dolognak, főleg a Magyar Paralimpiai Bizottságnál arról, hogy egy belsős ember hoz szponzori jutalékot, kell-e, hogy ezután kapjon pénzt, hiszen ez is a munkakörünkbe tartozik. Igen, az elnök úr kapott, ha hivatalosan nézem jogosan kapott, de ha etikailag azt nézem, hogy a legnagyobb probléma, hogy ő úgy érzi, hogy minden szponzor után őt illeti a jutalék, még az után is, amit nem ő hozott” – árulta el az MPB volt gazdasági vezetője, Kovács Brigitta.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!