2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Pályaudvar-felújítás nem lesz, 800 új kamera viszont igen

Hír TV

2018. január 30., kedd 13:14

A Tiszai pályaudvar beharangozott felújítása elmarad, a diósgyőri vár renoválása drágul, 1,6 milliárd forintból pedig egy 800 kamerából álló rendszert telepíthetnek Miskolcra – közölte a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki Miskolcon turnézott.

A diósgyőri vár felújítása 2013-ban kezdődött. A Nagy Lajos király korabeli építményt az eredeti állapotában szeretnék majd megmutatni a látogatóknak. A rekonstrukció ugyanakkor a tervezettnél többe kerül majd – ezt már most megelőlegezte a Modern városok programot felügyelő miniszter, aki épp Miskolcon turnézott.

„Az a kérdés, hogy a hétmilliárd elég lesz-e. Nem arról van szó, hogy nem jól terveztek, hanem hogy az építőipari árak emelkedése módosíthatja az eredeti árakat” – emelte ki Kósa Lajos.

A Tiszai pályaudvar beharangozott felújítása viszont mégsem valósul meg, pedig a korábbi tervek szerint az is része lett volna a várost érintő fejlesztéseknek. „A legelső lépés az M3-as utánkötésére szolgáló Y-híd lenne. Ez 15 milliárd forintos igény, és amíg nem tudjuk megépíteni, addig az intermodális csomópont továbbfejlesztéséről nincs értelme beszélni, mert mindent megelőz ez a beruházás” – tette hozzá Kósa.

Új térfigyelő kamerákat is terveznek a városba. 1,6 milliárd forintból 800 kamerát telepítenek Miskolcra. „Jelenleg körülbelül 300 kamera van a városban, a 800 pluszkamerával  a szakemberek elmondása szerint szinte az egész települést le tudjuk fedni. A frekventáltabb helyeken egyébként most is vannak kamerák, de ott is bővítjük a rendszert” – közölte Hubai György helyi önkormányzati képviselő.

A Modern városok program magában foglalja a gyorsforgalmi úthálózat kiépítését Miskolc és Kassa között, új ipartelepek kialakítását, valamint az oktatás fejlesztését is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!