2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Mese a 12 találatról

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Palkovics szerint csak „technikai kérdés” az MTA forrásainak elosztása

Hír TV

2018. július 14., szombat 08:53, frissítve: szombat 09:14

Érdemben nem kommentálta a Hír TV-nek Palkovics László a korábbi MTA-elnök üzenetét az intézmény finanszírozásával kapcsolatban. Vizi E. Szilveszter a héten a kormányközeli Magyar Hírlapban megjelent cikkében vágott vissza az innovációs és technológiai miniszternek.

Azt írta: az MTA elleni támadás ugyanolyan veszélyes, mint 2006-ban, amikor a Gyurcsány-kormány próbálta irányítása alá vonni az intézményt. A tervek szerint a kormány az akadémiának járó 28 milliárd forintot a jövőben a minisztériumon keresztül osztaná el. Palkovics László úgy véli: a forráselosztás nem politikai, hanem technikai kérdés.

Ez egy tisztán technikai ügy. hogyan használjuk fel azokat a forrásokat, amik limitált mértékben állnak rendelkezésre. Ennek semmi köze ahhoz, hogy felfedező kutatásnak, alapkutatásnak, bármi másnak hívjuk, az alapkutatás fontos, ha Vízi E. elnök úr ezt nyilatkozta, akkor ebben egyetértünk vele, semmiféle ilyen ellentmondás nincs se vele, sem Lovász elnök úrral. Tehát az alapkutatás ugyanilyen fontos - jelentette ki a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!