2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Óvatosan, gyorshajtókra vadászik a rendőrség!

Hír TV

2018. május 14., hétfő 14:28, frissítve: hétfő 17:26

Huszonnégy órás sebességellenőrző akciót tart a rendőrség reggel 6 órától. Európa összes országában ugyanabban az időben végrehajtott speedmaraton célja, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat. A magyar rendőrség az akció során az összes traffipax készülékét használja.

A speedmaraton mérési helyszíneire a lakosság is javaslatokat tehetett, Baranyában 19-en éltek ezzel a lehetőséggel. Az egyik családi házas övezetben lévő pécsi utcában nincs járda, ezért végig negyven kilométer per órás korlátozás van.

„Egyszerűen hihetetlen, ami itt megy. Nagyon örülünk, hogy a rendőrök kijönnek, mérnek. Ugye a probléma leginkább az, hogy ők előre bejelentik, hogy hol és mikor mérnek, ami ugye felhívja a sebességtúllépők figyelmét arra, hogy akkor pont ne csináljanak semmi problémát” – mondta egy helyi lakos a Hír TV-nek.

A Mecsekről levezető utca végig lejtős, itt elsősorban a motorosok lépik túl a megengedett sebességet. „Én örülök neki, mert itt negyvenes tábla van, és ugye nem mindenki tartja be a sebességet. Motorosok főleg, azok úgy előznek negyvenes táblánál, mint a szél” – emelte ki egy másik helybéli.

A rendőrség a speedmaraton ellenőrzésben minden traffipax készülékét beveti. „Ez az ellenőrzés a mai nap reggel 6 órától holnap reggel 6 óráig tart. Ebben a 24 órás időszakban a rendőrség az összes sebességellenőrző készülékét működteti” – közölte Tornóczky Zoltán alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályvezető helyettese.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) a kontinens valamennyi országában párhuzamosan ellenőrzi és bünteti a sebességtúllépőket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!