2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Otthon nyomtatták a tízezreseket

2015. április 20., hétfő 17:18, frissítve: hétfő 17:59

Visszaeső pénzhamisító állt bíróság elé Pécsett. Élettársával közösen tízezer forintosokat gyártottak, több üzletben sikerült is vásárolniuk a házilag előállított pénzjegyekkel.

Az élettársi kapcsolatban élő vádlottak tintasugaras fénymásolóval 17 darab hamis tízezer forintost készítettek, majd ráragasztották a kétezresekről szikével kivágott a hologram fóliát. Valamennyivel egy napon próbáltak fizetni. „A szokásos módszernek megfelelően, különböző kiskereskedelmi boltokban próbálták azokat felváltani. Néha sikerrel jártak, néha nem jártak sikerrel” – mondta Kovács Péter ügyész.

Összesen 12 boltban kísérleteztek, mindenütt néhány száz forintért vásároltak. Az ügy másodrendű vádlottját korábban már elítélték pénzhamisításért, a tárgyaláson csak ő jelent meg. „Bírónő kérem, azt nem ismerem el, hogy ötletgazda voltam ebben az ügyben, de abban viszont tény és való, bűnösnek érzem magam, hogy elmondtam neki, hogy én miben is voltam ezelőtt nem tudom hány éve” – vallotta K. Ildikó másodrendű vádlott.

A boltosok az elkövetőkről használható személyleírást adtak, ezért a rendőrök gyorsan megtalálták őket. Elfogásukkor K. Ildikó egy papír zsebkendőbe csavarva négy hamis bankjegyet próbált kidobni az autójukból, társának pedig a zoknijában találtak egy fénymásolt tízezrest.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!