2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Öt tonna ismeretlen hússal bukott le

2015. április 22., szerda 10:50, frissítve: szerda 10:52

Öt tonna ismeretlen eredetű csirkehúst találtak a pénzügyőrök egy lengyel rendszámú teherautóban Komárom-Esztergom megyében.

A NAV munkatársai azért vizsgálták meg a járművet, mert nem volt ekáer-száma. A szlovák sofőr fuvarozói engedéllyel és a szükséges állatorvosi igazolással sem rendelkezett. A fuvarlevél alapján a lengyel teherautó egy magyar cégtől egy másik magyar cégnek szállította a húst. Mivel a hatmillió forint értékű csirkehús eredetét nem lehetett megállapítani, ezért megsemmisítették. A sofőrt hatszázezer forintra bírságolták.

– Egy lengyel rendszámú teherautót ellenőriztek, amelynek a sofőrje szlovák állampolgár, és ötezer kiló csirkehúst szállított. Az ellenőrzéskor a gépjárművezető nem rendelkezett nemzetközi árufuvarozói engedéllyel és az árubehozatalához szükséges igazolásokkal, és nem volt megállapítható, hogy honnan származik a hús, ezért a vámhivatal munkatársaival felvették a kapcsolatot, akik megállapították, hogy a hús eredete nem igazolt, ezért úgy döntöttek, hogy a hatmillió forint értékű csirkehúst meg kell semmisíteni. Ez meg is történt, kollégáink pedig a fuvarozási engedély hiánya miatt közigazgatási eljárást indítottak és hatszázezer forint bírságot szabtak ki, amit a sofőr a helyszínen megfizetett – mondta a Hír TV-nek Rozs Viktor, a NAV sajtóreferense.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!