2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Országszerte tüntettek a korrupció ellen

,

2015. április 19., vasárnap 19:05, frissítve: hétfő 11:07

Összehangolt korrupcióellenes tüntetést tartottak délután a baloldali ellenzéki pártok és civil szervezetek. Közel száz településen rendeztek demonstrációt, a nagyobb városokban országosan ismert politikusok is felszólaltak.

Budapesten több ezren gyűltek össze a Magyar Nemzeti Bank egyik irodaháza előtt, ahonnan a tömeg az MNB székháza elé vonult. A fővárosi tüntetésen – mások mellett – felszólalt Lattmann Tamás nemzetközi jogász is, aki március 15-én „rendszerbontó” népszavazási kezdeményezést indított a kormány ellen.

– Az elmúlt egy hónap egyik legkomolyabb eredménye, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elfogadta azt a kérésünket, amely arra irányul, hogy ne csak a politikusok vagyonnyilatkozata legyen nyilvános, hanem a velük egy háztartásban élő családtagoké is. Erről már biztosan együtt döntünk majd – mondta Lattmann Tamás.

Pécsett mintegy háromszázan tüntettek a korrupcióellenes megmozduláson. Hét baloldali párt képviselői mellett felszólalt több civil szervezet is. A pécsi tüntetők az ellen is tiltakoztak, hogy a város közelében atomtemető épüljön. A szervezők bejelentették, heti rendszerességgel fognak demonstrálni mindaddig, amíg Orbán Viktor le nem mond.

– Meg kell állítanunk a szegénység növekedését, hogy végre élhető legyen az országunk. A rendszerbontó népszavazással elérhetjük, hogy a korrupt Orbán-rendszer helyett egy új Magyar Köztársaságban élhessünk, ahol a tisztességes munkából is meg lehet élni, és a megélhetéshez csak a teljesítmény számít, nem a pártos kapcsolatok – mondta Gulyás Balázs, a demonstráció szervezője.

Debrecenben a régi Városházánál kétszázan gyűltek össze a tiltakozók. Az Együtt alelnöke Juhász Péter, a tüntetés vezérszónoka azt mondta: csak összefogással lehet megállítani a korrupció kormányát.

– A Fidesz ellopta magát az államot. Én magam is azt tapasztalom, hogy hiába tárunk fel egy lopást, egy rablást, egy korrupciós ügyet, nem jár el a rendőrség megfelelően. Nem a közrendőrökre kell gondolni, hanem a feletteseikre. Azokra a politikusokra, akik irányítják őket. De ha a rendőrség mégis elindít egy nyomozást, akkor az ügyészség már nem emel vádat – mondta Juhász Péter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!