2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Őrizetben a főügyészség épületét festékkel megdobáló férfi

Hír TV

2018. március 25., vasárnap 20:03, frissítve: vasárnap 21:03

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 48 éves férfit, aki szombat este festékkel dobálta meg a Csongrád Megyei Főügyészség épületét. Garázdaság miatt hallgatták ki, az ügyészség pedig kezdeményezte előzetes letartóztatását, mert az akciót az igazságszolgáltatás elleni támadásnak minősítették.

Az eset nem sokkal az után történt, hogy a közelben befejeződött a Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása elleni tüntetés. A szombathelyi ügyvéd ellen 6 milliárdos költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárás tavaly. Előzetes letartóztatásából azután szabadult rövid időre, hogy Szombathely független országgyűlési képviselő-jelöltje lett, de a volt fideszes legfőbb ügyész közbenjárására szinte azonnal felfüggesztették a mentelmi jogát.

„A Legfőbb Ügyészség, mint ahogy azt az éjszak folyamán kiadott közleményében is rögzítette, az igazságszolgáltatás elleni támadásként értékeli mindazt, ami történt, hiszen a cselekmény nemcsak egyszerűen egy rongáló garázda magatartás, hanem az indíttatása, kifejezetten azok a valótlan és megalapozatlan kritikák gerjeszthették, amelyeket a Czeglédy-üggyel összefüggésben a bírósággal és az ügyészséggel kapcsolatban több közéleti szereplő is megfogalmazott” – nyilatkozta Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!