2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Juhász: Ott leszünk a parlamentben

Hír TV

2018. április 5., csütörtök 21:12, frissítve: csütörtök 21:30

Az ellenzéki párt aktivistái a reggeli csúcsforgalom idején feszítették ki a molinót, amely azt hirdette, hogy szerintük „Orbán nem az országot, hanem a zsákmányt védi”. A feliratot maguk távolították el a Lánchídról a kiérkező tűzoltók és rendőrök láttán. Kora este a baloldali kispárt lezárta a választási kampányt. Juhász Péter elnök arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy a legesélyesebb jelöltet hagyják állva a 106 egyéni körzetben, a többieket léptessék vissza vasárnapig.

Ott leszünk a parlamentben, az már biztos, ez nem kérdés! Az a kérdés, hogy hányan leszünk ott, mekkora frakcióval – magabiztosan zárta a kampányt az Együtt elnöke. Juhász Péter Szabó Szabolcsra célozhatott, aki 2014-ben a fideszes Németh Szilárdot gyűrte le Csepelen. Idén újrázhat, baloldali riválisai visszaléptek a javára. Az Együtt elnöke hasonló lépéseket vár országszerte az ellenzéki pártoktól.

Ezt meg kell tennie a pártoknak, hogy koordináljanak. Innen, ha kell, könyörgünk nekik, hogy léptessék vissza a jelöltjeiket. Mi 76 helyen léptettünk vissza azért, hogy legyen esély a kormányváltásra. Kérjük, könyörgünk, követeljük, ha kell, bármit, van még 50 óra, hozzák meg ezt a döntést. Ez a pártok felelőssége – jelentette ki Juhász Péter.

A kampányzárón felszólalt a párt miniszterelnök-jelöltje, Szigetvári Viktor is.

Én nem Szigetvári-kormányt szeretnék alakítani, mert szerintem úgyis nevetséges, hogy ha valaki Vona-kormányt vagy más egypárti kormányt akar pár nappal a választás előtt mondani, mert ez hazugság. Nem lesz ilyen. Ma Magyarországon bőven van arra esély, hogy többpárti koalíciós kormány alakuljon – mondta a politikus.

A kampányzáró közben a csepeli munkásotthon előtt a Fidesz ifjúsági szervezetének aktivistái jelentek meg. Szerint Juhász Péternek nincs helye a közéletben, amiért dulakodott a volt élettársával.

A Fidelitas képviselőitől megkérdeztük volna, hogy mit gondolnak a kormányhoz köthető korrupciógyanús ügyekről vagy arról a fideszes képviselőről, akinek a cégénél feketemunkások dolgoznak.

– Hányszor kell Önnek elmondanom, hogy Juhász Péter miatt jöttünk ki.

– Én ezt értem, csak feltettem Önnek egy másik kérdést. Akkor erre nem kíván válaszolni?

– Nem szeretnék válaszolni. Köszönöm szépen!

A Fidelitas aktivistái nem várták meg a rendezvény végét, így Juhász Péterrel sem találkoztak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!