2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Orbánnal is egyeztet az újraindulását feltételekhez kötő Tarlós

Hír TV

2018. május 11., péntek 07:32, frissítve: péntek 07:35

„Budapest régi nagyságát vissza kell adni, a fővárosnak fontos szerepe van a nemzet egyesítésében, a magyaroknak Budapest jelenti az örök várost” – ezt is a miniszterelnök mondta ünnepi beszédében. A főváros önkormányzati rendszerének esetleges átalakításáról Orbán Viktor nem tett említést.

A sajtóban megszellőztetett tervekről néhány órával a kormányfő beszéde előtt az újságírók a főpolgármestert faggatták. Tarlós István csak annyit árult el: beszélgetések folynak, törvények alakulnak, részleteket azonban későbbre ígért. A főpolgármester Reggeli járat című műsorunkban pénteken azt mondta: 2019-ben biztosan nem indul, ha nem lesz közvetlen főpolgármester-választás.

„Ha nem lesz közvetlen főpolgármester-választás én biztosan nem indulok. Miniszterelnök úrral és Gulyás Gergellyel – nem Kósa Lajossal egyébként – folyik az egyeztetés. Ez egy nagyon barátságos és pozitív egyeztetés. Megszületett egy kormányhatározatnak a szövegváltozata is. Ez is hibásan jelent meg egyébként de 2-3 maximum 4 hét múlva okosabbak leszünk. Addig én erről a kérdésről nem különösebben kívánok nyilatkozni.”

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!