2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Orbán vagyonkezelője a sárga földig lehordta az állami cégvezetőt

Hír TV

2018. március 29., csütörtök 08:46, frissítve: csütörtök 15:09

Minősíthetetlen stílusban kérte számon az egyik állami cég vezetőjét Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatója, amiért az feljelentést tett, miután török versenytársa, a Çelebi kartellezésre próbálta rávenni. A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel alapján Szivek Norbert, aki egyébként a miniszterelnök vejének barátja és üzlettársa is, egy 2016-os felvételen szidalmazza a repülőgépek földi kiszolgálását végző Malév GH menesztett vezérigazgatóját, Kisvári Jánost. Úgy látta a vagyonkezelő vezetője, a csőd szélén álló állami cégnek együttműködnie kellett volna a Çelebivel. A lap úgy tudja, az ügyben a Gazdasági Versenyhivatalhoz szerdán újabb feljelentés érkezett; ehhez azt a hangfelvételt csatolták, amit a Magyar Nemzetnek is eljuttattak ismeretlenek.

– Elmentél a GVH-hoz? El kellett menni? Ki kért meg?
– Senki nem kért meg. Én azt gondolom, hogy ez... Ezt elmondtam már
– De milyen? Te milyen utolsó ember vagy már?... Mit ártott neked ez a cég? Azért, mert alkalmatlan voltál, és ki lettél b*szva?
– Nem..
– Azért azt magadnak köszönheted.
– Ne haragudjál, de ha ez a dolog kiderül...
– Mi derül ki? Mi? Mi? Mi történt? Mi derül ki? Mi? Mi? Mondd el!
– Ha ez a dolog kiderül, ahogy itt volt ilyen valamilyen formájú áregyezés, akkor abból komoly problémája lehet a cégnek és...
– De hol, történt ilyen?
– Igen, felajánlotta a Taner, igen megkért arra, hogy ne menjünk egy bizonyos ár alá. Így van. Ezt megkérte.
– És neked mi volt? Ilyen önkéntes rendőr vagy?
– Nem vagyok önkéntes rendőr. De szerintem ezt fejezzük be.

Az MSZP elnöke szerint sok, Szivek Norberthez hasonló ember van ma a kormányzatban, aki nem a tehetsége miatt került pozícióba. Molnár Gyula azt mondta: kormányváltás után világos elszámoltatás kell.

„Az ilyen típusú emberek, akiket a piacon vagy a politika közbeszédben hallunk, mint Szivek úr, nagyon gyorsan fogják venni a sátorfájukat és máshonnan nézni az eseményeket, mert nekik sok félnivalójuk van. Sok háttérember van ma, akik nem a tehetség és a képesség, hanem a hatalomhoz való közelség okán lettek rendkívüli módos emberek és azt hiszem, hogy a magyar emberek igazság érzete azt elvárja, hogy ezeknek a vagyonoknak járjunk utána, tisztázzuk” – mondta.

Gulyás: összevágott felvétel

Összeollózott anyagnak tartja a Fidesz alelnöke a Szivek Norberttel készült hangfelvételt. Gulyás Gergely azt mondta: szerinte nem politikai ügyről van szó, mivel politikus nem érintett benne.

„Ezen az összevágott hangfelvételen állítólag a vagyonkezelő vezetője beszél egy cég vezetőjével. Még politikus sincs az ügyben. Javaslom ezért a hivatal megkeresését, és kommentálja, hogy valós-e ez, hogy történt ez, mi volt az oka ennek, ha ilyen állításokat fogalmazott meg a vagyonkezelő vezetője. Egyelőre nem látok ebben olyan ügyet, amellyel a politikának foglalkoznia kell. Kartell esetén a jogi eljárás minden esetben adott” – mondta a kormánypárti politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!