2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Orbán megnyugtatta a pécsieket

2015. április 28., kedd 15:34, frissítve: kedd 15:48

A pécsieknek ipari parkot, autópályát és sportközpontot ígért Orbán Viktor a Modern Városok Program keretében. A baranyai megyeszékhelyen élők egy része tiltakozik a város mellé tervezett atomtemető miatt. Erről a miniszterelnök azt mondta, mindenki megnyugodhat, erről nem a kormány, hanem a környék lakói fognak dönteni.

Mintegy kétszáz Fidesz-szimpatizáns és pár tucat ellenzéki tüntető fogadta Orbán Viktort Pécsett. A miniszterelnök rövid beszédet tartott, melyben azt mondta, az egymást követő két ciklusban azért nehezebb a kormányzás, mert az elmúlt négy évben történtek miatt nincs kit hibáztatni. „Olyan nincs, hogy mindent jól csinálunk, de olyan van, hogy sokkal több mindent csinálunk jól, mint amit nem” – fogalmazott a miniszterelnök.

A Modern Városok Program keretében négy megállapodásról döntöttek. Az állam segítséget nyújt ahhoz, hogy bővüljön a város ipari parkja, munkacsoport foglalkozik a Zsolnay Kulturális Negyed közös üzemeltetésének lehetőségeiről, és meghosszabbítják az M6-os és M60-as autópályát a horvát határig. A megállapodás egy jelentős sportberuházást is tartalmaz.

Orbán Viktor azt mondta, az eddigi hatezer új munkahelyet megduplázzák, ezzel 2018-ig létrejöhet Pécsett a teljes foglalkoztatás. A miniszterelnök a város mellé tervezett atomtemetőről is beszélt. „Világos irányelveket követünk, pécsiek nélkül ilyen kérdésekben nem lehet dönteti. Az lesz, amit a pécsiek és a Pécs környékiek akarnak ilyen kérdésekben. Ebben a konkrét kérdésben is, úgyhogy várjuk, hogy Pécs városa és a Pécs környéki települések döntésre jussanak” – emelte ki a kormányfő.

A miniszterelnök azt is mondta, a város egyetemén az eddigi 2600 fős külföldi hallgatói létszámot 5000-re növelik, ha a campus magas színvonalú oktatást tud nekik biztosítani.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!