2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

„Orbán maradi felfogása miatt nem valósul meg a női egyenjogúság”

Hír TV

2018. március 10., szombat 17:04, frissítve: szombat 18:24

Esélyegyenlőség, nők szerepe a politikában, választás – a többi között erről szólt az MSZP Nők a változásért, változás a nőkért című nőnapi konferenciája. Az esemény végén erkölcsi elismerésben részesítették a kimagasló társadalmi munkában tevékenykedő nőket.

„Azt szeretném önöknek mondani, hogy a nemzetközi nőnap az március 8., de nekünk, magyaroknak április 8-a lesz az igazi nőnap” – fogalmazott Karácsony Gergely az MSZP–Párbeszéd nőnapi konferenciáján. A pártszövetség miniszterelnök-jelöltje hozzátette, férfiak és nők közös országépítésére van szükség.

 „Azért kell a politikával kezdenünk a férfiak és a nők esélyegyenlőségének a kialakítását, és azért örülök annak, hogy a mi szövetségünkben ilyen markáns, karakteres és az emberek által szeretett nők is politizálnak a férfiak mellett, mert ezzel megüzenjük, hogy az országot tényleg próbáljuk megváltoztatni. Sok dologban kell változás, például abban is, hogy mi, férfiak és nők, nők és férfiak hogy alkotunk közös hazát” – folytatta Karácsony Gergely.

Az MSZP elnöke szerint a jelenlegi hatalom nem tekinti egyenrangú félnek a nőket. Molnár Gyula arról beszélt, „a világon, ha az elmúlt 100 évet megnézzük, akkor látjuk, hogy sok eredményt sikerült elérni. Magyarország 2010 és 2018 kötött megállt az úton. Úgyhogy tisztelt hölgyeim a teremben, akik hallgatnak minket, akik elmennek szavazni: egy esélyük van arra, hogy a női szerep megváltozzon Magyarországon: ha elzavarjuk Orbán Viktort.”

A miniszterelnök maradi felfogása miatt nem valósul meg a női egyenjogúság Magyarországon – vélte a szocialisták budapesti elnöke. Kunhalmi Ágnes szerint Orbán Viktor nem tartja alkalmasnak a nőket arra, hogy politikai szerepet töltsenek be, „ugye ezt sokszor elmondja, egyszer úgy is fogalmazott, szerinte pszichésen nem alkalmasak arra, hogy ilyen kemény munkát végezzenek. Hát kérem, én csak négy éve vagyok országgyűlési képviselő, de láttam már magam mellett férfi politikustársakat összezuttyanni a nagy teher alatt”.

Az MSZP nőtagozatának elnöke, Gurmai Zita az eseményen külön köszöntötte Angeli Gabriellát, aki a miniszterelnök vejéhez köthető Elios-ügy iratait tette közzé Kalocsán, valamint a frissen kinevezett hódmezővásárhelyi alpolgármestert, Kis Andreát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!