2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán: Ha nem kapok enni, akkor éhen halok

Hír TV

2018. március 8., csütörtök 10:21, frissítve: csütörtök 12:25

Egy szál virággal köszönte meg a parlamenti étteremben dolgozók munkáját nőnap alkalmából a miniszterelnök.

Újabb kampányfilm jött ki Orbán Viktor Facebook-oldalán. A miniszterelnök eddigi videóit is jellemezték a váratlan látogatások, ma azonban nem családokhoz, hanem a parlament éttermében dolgozó nőkhöz igyekezett kezében néhány szál virággal, melyeket nőnap alkalmából osztott szét.

Menet közben Orbán elmesélte, milyen jókat szokott derülni azon, amikor a nők azt mondják, ők a gyengébbik nem, véleménye szerint ugyanis ez nem így van.

Kétmillió olyan nő van, aki nemcsak neveli a gyerekeket és gondoskodik rólunk, hanem még ráadásul dolgozik is, munkahelye van. Ők pedig különösképpen megérdemlik a tiszteletet.

Miközben átadta a virágokat a kantin dolgozóinak, megköszönte nekik munkájukat.

Maguk segítenek nekem a legtöbbet. Ha nem kapok enni akkor éhen halok és nem tudok dolgozni, úgyhogy köszönöm szépen az egész éves jól tartást.

A videóból azt is megtudhattuk, hogy a miniszterelnök a felvétel napján borsólevest evett.

A teljes videót itt nézheti meg:

Lázár János is virágokat osztott nőnap alkalmából. A Miniszterelnökség vezetője egy textilipari vállalkozás női dolgozóit köszöntötte virággal. Kisfilmjében pedig elmesélte, hogy a 2010-es kormányváltás idején különösen magas volt a munkanélküliség a nők körében a városban. 

Az édesanyám negyven évig fizikai munkát végzett, most nyugdíjas, ezért pontosan tudom, hogy mit jelent a család életének és szervezésének működtetése mellett fizikai munkát végezni nőként - mondta Lázár.

A kancelláriaminiszter egyébként egyre aktívabb a közösségi média felületein. Pár órával ezelőtt még köszönetet is mondott a Facebooknak, amiért visszakerülhetett a migránsozó bécsi videója.

Németh Szilárd, úgy látszik, csak a csepeli nőket élteti.

Az ellenzék is tiszteleg a nők előtt

Kormányra kerülése esetén a baloldal törvénnyel kényszerítené ki, hogy a nők ugyanannyit keressenek, mint a férfiak. Ezt az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelölje ígérte meg a nőnapi Facebook-üzenetében. Karácsony Gergely bölcsődék és óvodák építését is szorgalmazná.

Egy olyan országot építünk, ahol a férfiak és a nők egyformán számítanak. Ahol törvény erejével kényszerítjük ki, hogy ugyanazért a munkáért a férfiak és a nők ugyanazt a fizetést kapják. Ahol a bölcsődei és óvodai férőhelyek fejlesztésével elérjük azt, hogy a nőknek ne kelljen választani a hivatásuk és a család között – hangoztatta Karácsony.

Több nőt szeretne látni vezető pozícióban az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Drót című irodalmi magazinnak adott interjút, amelyből a nőnapra tettek közzé részletet a Facebookon. Az ellenzéki politikus ezúttal is elmondta, hogy példaképének Kéthly Annát tekinti, aki az 1956-os forradalom idején az újjáalakult Szociáldemokrata Párt elnöke lett.

Sokkal több nőre van szükség minden szinten, inkább a vezetői szinteken, mert, ugye, az már közhelyszerű, hogy minél lejjebb megyünk a hatalmi szinteken, annál több a nő. Azt gondolom, hogy nagyon igazságtalan helyzet, ami most van, hogy kormánytag nincsen nő, a parlamentben úgy néz ki, ahogy, tehát 90 százalékos férfitöbbség van – mondta Szél Bernadett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!