2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Orbán a várpalotai elkerülő átadóján is riogatott kicsit a migránsokkal

Hír TV

2018. március 9., péntek 17:21, frissítve: péntek 21:28

Az első éjszaka jogával viccelődött Orbán Viktor, amikor kisbuszával elsőként furikázta államtitkárát a várpalotai elkerülő úton. A beruházás a fotók tanúsága szerint már januárra befejeződött, ám az átadó megvárta a kampányhajrát és a kormányfőt.

Január óta kész a várpalotát elkerülő út, ahogy a Gőgös Zoltán által akkoriban megosztott fotón is látszik. A szocialista politikus rá is kérdezett az illetékes államtitkárnál, hogy miért nem adják át a forgalomnak a kész utat, válaszul azonban azt kapta: ott még lázas munka folyik, többek közt a szalagkorlátot építik. A fotón ugyan senki sincs, de tény: a helyieknek további 2 hónapot kellett várni a miniszterelnökre és az útátadóra.

„Az elkerülő út sokat jelent Várpalotának. Minőségi változást hoz az életünkbe. Szó szerint fellélegezhetünk, hiszen a város mentesül az áthaladó forgalom zajától és bűzétől” – mondta az eseményen Campanari-Talabér Márta, Várpalota kormánypárti polgármestere.

Kilométerenként több mint 3 milliárd forintba került a 9 kilométeres elkerülő, kétsávos út, amelyre mostantól áttérhet a Várpalotán naponta áthaladó 19 ezer autó egy része.

Orbán Viktor az elkerülő út átadóján is a migránsokkal riogatott. „Lehetnek nekünk terveink útépítésre, fejlesztésre, zászlóshajókra, középvárosokra, modern falvakra, hogyha egyébként a forrásokat Magyarország fejlesztése helyett a migrációra kell költenünk. Erről egyenesen és őszintén kell beszélnünk. Az igazság az, hogy minden fejlesztésnek a pénzügyi alapjai veszélybe kerülnek abban az esetben, ha ránk erőltetik azokat a brüsszeli terveket, amelyekkel Magyarországot bevándorlóországgá akarják velünk alakíttatni” – fejtegette a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint évente 100 milliárd forintba kerülhetne a menekültkérdés kezelése. Ez az összeg a most átadott szakasz példájából kiindulva 30 kilométernyi elkerülő út ára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!