2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Önálló listát állítanak Gyurcsányék

2017. szeptember 30., szombat 10:46, frissítve: szombat 12:21

Nem tudják már követni az MSZP ingadozásait, ezért önálló listát indít a DK a jövő évi választásokon – írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

A pártelnök úgy fogalmaz: a szocialisták változtatásai sok esetben nem találkozik a DK véleményével, és szerintük ellentétes a demokratikus ellenzék és a remélt új köztársaság érdekeivel.

Gyurcsányék ezért kiszállnak a közös listáról folytatott vitából, amely, mint fogalmaz: „kilenc hónap alatt odáig sem jutott, hogy akár egyetlen hivatalos tárgyalás lett volna az ellenzéki pártok között”.

A párt elnöksége koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásra. „A párt listáját én fogom vezetni” – írta Gyurcsány Ferenc.

Az egyéni jelöltekről azonban továbbra is hajlandó egyezkedni a DK. Szerintük a győzelem előfeltétele, hogy az egyéni választókörzetekben egy demokratikus ellenzéki jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben.

Az MSZP közleményben reagált Gyurcsány Ferenc bejelentésére. Azt írják: Gyurcsány Ferenc és pártja, évek óta másról sem beszél, mint az összefogás szükségességéről. Ehhez képest Gyurcsány Ferenc ma bejelentette, hogy hátat fordít az ellenzéki tárgyalásoknak, és önálló listát állít a 2018-as választásokon. Az MSZP szerint az országot szétrabló Fidesz-kormány leváltásához közös miniszterelnök-jelöltre, közös ellenzéki listára, és mind a 106 választókerületben egyetlen ellenzéki jelöltre van szükség a két szélsőjobboldali párt, a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel szemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!