2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

NYT: Orbán Viktor a saját képére formálja a magyar társadalmat

Hír TV

2018. március 29., csütörtök 08:19, frissítve: csütörtök 08:57

Orbán Viktor alapjaiban alakítja át a magyar társadalmat – erről ír a New York Times. Nemzetközi lapszemle.

Orbán Viktor miniszterelnök a saját képére formálja a magyar társadalmat – ezzel a címmel írt cikket a magyar kormányfő politikájáról a New York Times (NYT). A tekintélyes amerikai lap szerint a magyar kormányfő nem csak a demokráciát építi le, de saját ideológiáját erőlteti rá az oktatásra, a tudományra és a kulturális életre is. Kiderül a cikkből az is, hogy a miniszterelnök tavaly áprilisban Philip Zimbardo világhírű amerikai pszichológustól kért tanácsot, aki a tekintélyelvű rendszerek pszichológiájának tanulmányozásáról vált ismertté.

Vlagyimir Putyin orosz elnök legjobb németországi barátairól készített összeállítást a Deutsche Welle. Első helyen Gerhard Schröder volt német kancellár szerepel, aki nyíltan vállalja Putyinhoz kötődő barátságát, és a politikai pálya elhagyása óta az Északi Áramlat orosz gázvezetékprojektet menedzseli. A pártok közül a Baloldal (Die Linke), a Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD), és az Alternatíva Németországnak (AfD) számít Putyin szövetségesének.

A fiatal generáció fogja megnyerni a fegyvertartás körüli kultúrháborút az Egyesült Államokban – írja a Guardian véleménycikkének szerzője. Egy kis szegletét képviselik a társadalomnak a fegyvertartási törvény szigorítását ellenzők a brit lapban megjelent kommentár szerint; ezek főleg fehér, társadalmi helyzetüket féltő férfiak. A velük szemben álló fiatal aktivisták viszont jól használják a digitális kommunikációs eszközöket, nem lehet őket megvezetni, és nem félnek a fegyverlobbi lejárató kampányától – írja a Guardian szerzője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!