2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Nyomozást kérnek a paralimpikonok, Lázár is bírálta az elnököt

2015. május 21., csütörtök 20:30, frissítve: csütörtök 20:38

Sportolók, edzők és támogatói közös nyilatkozatban kérték a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy rendeljen el vizsgálatot a Magyar Paralimpiai Bizottságnál. A testület elnöke hárommillió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott hitele végtörlesztéséhez, majd a paralimpiai csapat edzőtábora után még napokig nyaralt családjával a Kanári-szigeteken. Gömöri Zsoltról a kancelláriaminiszter is bírálóan nyilatkozott.

Több mint negyven sportoló, edző és támogató aláírásával ellátott kérelmet nyújtott be a Központi Nyomozó Főügyészségre Sas Sándor háromszoros paralimpikon. A levélben vizsgálat és nyomozás lefolytatására kérik a Magyar Paralimpiai Bizottságnál a hatóságot. „Nagyon fontos, mi nem vádolunk. Pont ezért szeretnénk kérni azt, hogy az ügyészség azokat a pontokat, amik a hírekben felröppentek, vizsgálja ki. Tehát mi nem vádolunk senkit, hiszen mi is a hírek alapján tudunk tájékozódni” – mondta Sas Sándor paralimpikon.

Gömöri Zsolt hárommillió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott hitele végtörlesztéséhez. Az összeget visszafizette, de később ismét a címlapokra került, miután kiderült, a paralimpiai csapat edzőtábora után még napokig nyaralt családjával a Kanári-szigeteken. A paralimpikonok megélhetésével Látótér című műsorunk foglakozott, többször is elhangzott, hogy a sportolóknak ennivalóra sincs pénze, az ösztöndíj – ha egyáltalán megkapják – semmire sem elég.

Korábban az MSZP és a Jobbik is lemondásra szólította fel Gömöri Zsoltot, most Lázár János nyújtott selyemzsinórt. A kancelláriaminiszter szerint nem lehet sportvezető, aki elvesztette az emberek bizalmát. „Nem kívánunk a Magyar Olimpiai Bizottság belső ügyeibe beleszólni, az én személyes álláspontom az, hogy egy sportvezetőnek – különösképpen ebben a helyzetben, ebben az esetben, ebben a csoportban – igenis az átlagosnál jobban kell arra ügyelnie, hogy képes legyen megtartani a társadalmi megbecsülést, illetve azt a bizalmat, ami sportvezetővé avatta” – fogalmazott Lázár János.


Gömöri Zsolt szakmai indokkal magyarázta a csapat meleg égövi edzőtáborozását. „Felkértem a felügyelőbizottságot, hogy kimondottan azért, hogy megnyugtatóan tudjuk lezárni ezt a kérdést, tekintse át ezt a fajta utat, annak szakmaiságát, annak indokát és azt, hogy mennyire voltunk költséghatékonyak” – mondta a paralimpiai bizottság elnöke.

Gömöri Zsolt szerdán közleményében azt írta, egyedül neveli kislányát, aki vele utazott a táborba, a költségeit pedig ő fizette.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!